Câți bani ar putea primi Simona Halep ca despăgubire pentru suplimentele contaminate cu Roxadustat

Simona Halep Simona Halep despagubire Simona Halep dopaj Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 16 Februarie 2023, 10:55
Data actualizarii: Joi 16 Februarie 2023, 11:03

Simona Halep ar putea primi despăgubiri din partea companiei Health Sciences, după consumul de suplimente nutritive care ar fi fost contaminate cu Roxadustat. 

Simona Halep (31 de ani, 16 WTA) este în așteptarea unui prim verdict, în cazul prin care încearcă să își demonstreze nevinovăția în fața Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA). 

Depistată pozitiv la Roxadustat, într-un test efectuat la US Open 2022, jucătoarea din țara noastră a beneficiat de acțiunile echipei sale de avocați, care ar fi reușit să demonstreze că sursa contaminării a fost reprezentată de consumul unor suplimente nutritive.

Simona Halep ar putea primi despăgubiri în valoare de până la un milion de dolari

Din 2006, circuitul WTA colaborează cu Health Sciences, o companie americană, producătoare de suplimente și vitamine, iar jucătoarele care au fost defavorizate prin cazuri de contaminare sunt îndreptățite să primească despăgubiri financiare, notează ProSport

Suma finală se învârte în jurul pragului dublu al câștigurilor anuale obținute de jucătoare, dar nu mai mult de un milion de dolari.

Simona Halep, a treia jucătoare de tenis din istorie, ca succes în plan financiar

În cazul Simonei Halep, care a câștigat peste 2 milioane de dolari în sezonul 2022, regula avantajează compania, din punct de vedere financiar, iar timpul petrecut departe de circuitul WTA este greu cuantificabil în bani, pentru o jucătoare experimentată, precum Simona Halep, care și-a îndeplinit de mult timp obiectivele financiare în cariera de tenismenă profesionistă. 

În 2022, Simona Halep a depășit-o pe Maria Sharapova, în clasamentul banilor câștigați în toate timpurile, în circuitul WTA, ajungând la borna de $40,203,437 câștigați exclusiv din rezultatele semnate pe terenul de tenis. 


„Nici nu știe să rostească numele acestui medicament!” Reacția tranșantă a lui CTP, întrebat despre dopajul Simonei Halep

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!