GALERIE FOTO S-au stabilit toate sferturile la Wimbledon 2024. Care sunt finalele anticipate de calculele hârtiei

Wimbledon 2024 Carlos Alcaraz Elena Rybakina Jannik Sinner Novak Djokovic Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 12:30
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 13:09

Wimbledon 2024 propune sferturi de finală extrem de puternice pe tabloul masculin și deosebit de surprinzătoare, în proba feminină. 

Novak Djokovic este unul dintre cei opt sfertfinaliști ai probei individuale masculine de la Wimbledon 2024, deși, în urmă cu o lună, a suferit la Paris o intervenție chirurgicală la genunchi.

Tenismenul sârb s-a recuperat în timp util pentru a performa la nivel înalt pe iarba londoneză, în încercarea de a răzbuna eșecul-surpriză suferit în finala de anul trecut, în favoarea spaniolului Carlos Alcaraz.

Djokovic - Sinner / Alcaraz și Rybakina - Paolini, finalele așteptate la Wimbledon 2024

Lorenzo Musetti sau Taylor Fritz va fi adversarul lui Novak Djokovic în semifinalele Wimbledon 2024, atât timp cât jucătorul balcanic va trece de australianul Alex De Minaur.

Dacă toate calculele hârtiei vor fi respectate, „Nole” (2 ATP) va ajunge în finală, unde va primi replica jucătorului mai bun din semifinala anticipată între Jannik Sinner (1 ATP) și Carlos Alcaraz (3 ATP). 

Jelena Ostapenko, jucătoarea care poate surprinde întreaga concurență la Wimbledon

În turneul feminin, Elena Rybakina - număr 4 mondial și campioană la Wimbledon, în urmă cu doi ani - a rămas cea mai puternică jucătoare prezentă pe tablou. 

Rybakina va avea duel cu Elina Svitolina, iar finala prevăzută ar urma să se dispute între kazaha Elena Rybakina și Jasmine Paolini (7 WTA), cu mențiunea că proba individual feminină este mai deschisă, din pricina lipsei de performanțe avute de jucătoarele ajunse în sferturile Wimbledon. 

Absența factorului experiență în fazele finale ale întrecerii din Marea Britanie deschide și mai puternic paleta de probabilități, spre deosebire de turneul masculin. 

Sferturile de jucat la Wimbledon 2024

  • Jannik Sinner - Daniil Medvedev
  • Carlos Alcaraz - Tommy Paul
  • Novak Djokovic - Alex De Minaur
  • Lorenzo Musetti - Taylor Fritz
  • Donna Vekic - Lulu Sun
  • Jasmine Paolini - Emma Navarro
  • Jelena Ostapenko - Barbora Krejcikova
  • Elena Rybakina - Elina Svitolina

Florin Niță, cel mai bun român de la EURO 2024

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!