EXCLUSIV Ștefan, românul de 18 ani neconvocat de FRF și devenit căpitanul naționalei Suediei, este integralist și MVP la IFK Goteborg, singura echipă scandinavă cu trofeu european!

Elis Ștefan Bishesari Elis Bishesari IFK Goteborg nationala Suediei Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Luni 06 Mai 2024, 09:28
Data actualizarii: Luni 06 Mai 2024, 09:30

Elis Ștefan Bishesari, fotbalist prezentat în exclusivitate de Sport.ro, a venit la Buftea să joace pentru România, iar acum impresionează în campionatul suedez.

În urmă cu un an, Sport.ro prezenta în exclusivitate povestea lui Elis Ștefan Bishesari, fotbalistul cu cetățenie română născut în Suedia venit la Buftea să joace pentru naționala ”tricoloră”.

Neconvocat de FRF după ce a participat la acțiunea de selecție, tânărul portar a devenit în schimb titular și căpitan la naționalele de juniori ale Suediei, iar în acest sezon a debutat la seniori și, la doar 18 ani, este integralist în prima ligă suedeză la IFK Goteborg, singura echipă scandinavă cu trofeu european câștigat.

”Este o onoare pentru mine să semnez un contract cu o asemenea echipă, cu o istorie atât de bogată.

Pentru mine este și un angajament, să obțin realizări frumoase și pe mai departe și să răspund așteptărilor antrenorilor echipei”, a declarat Bishesari pentru Sport.ro.

IFK Goteborg este singura echipă suedeză și scandinavă care a câștigat un trofeu european (Cupa UEFA, în 1982 și 1987, la care se adaugă și două semifinale în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor, în 1986 și 1993 - locul 2 în una dintre cele două grupe de la ediția inaugurală Champions League, echivalent cu o semifinală).

VIDEO Elis Ștefan Bishesari, MVP în derby-ul IFK Goteborg - IFK Norrkoping 1-1, în care a apărat un penalty

Luna trecută, în derby-ul istoric IFK Goteborg - IFK Norrkoping 1-1, Bishesari a apărat un penalty și a fost desemnat MVP-ul întâlnirii.

Elis Ștefan Bishesari pentru Sport.ro: ”Nu cunosc cum au evoluat lucrurile la FRF după acea săptămână remarcabilă”

Născut la Stockholm din mamă româncă și tată iranian, Elis Ștefan (”Cu Ș, este numele românesc”, a asigurat pentru Sport.ro mama fotbalistului) Bishesari a participat în vara lui 2019 la acțiunea de selecție organizată de Federația Română de Fotbal la Mogoșoaia și Buftea pentru copiii născuți în 2005.

”A fost o mare onoare pentru mine când FRF m-a contactat pentru a-mi oferi șansa de a veni la Buftea, alături de alți jucători români care locuiesc și joacă în străinătate.

Pentru mine a fost o experiență deosebită, cu antrenamente și meciuri de neuitat, din care desigur am avut și ceva de învățat din fotbalul românesc.

Din păcate nu cunosc cum au evoluat lucrurile la FRF după acea săptămână remarcabilă”, povestea tânărul portar în dialogul cu Sport.ro de anul trecut.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!