EXCLUSIV Se naște ”Furia Rumana”! Nu unul, nu doi, ci trei fotbaliști români sunt la aceeași națională a Spaniei: ”Am fost și nu am fost surprinși”

Ares Capatana Ioan Robert Precup nationala Spaniei Raul Andrei Perţea Real Madrid Stranieri Ioan Robert Precup, titular în naționala Spaniei
Cătălin Parfene
Data publicarii: Duminica 21 Aprilie 2024, 12:30
Data actualizarii: Duminica 21 Aprilie 2024, 13:08

Ares Căpățână de la CD Leganes, liderul din Segunda, și Raul Andrei Perțea de la Real Madrid vor debuta pentru selecționata Under 15 iberică, acolo unde deja a jucat Ioan Robert Precup de la Villarreal.

Nu mai puțin de trei fotbaliști români fac parte din lotul naționalei Under 15 a Spaniei în acest sezon!

După ce mijlocașul Ioan Robert Precup (de la Villareal și satelitul CD Roda) a debutat la Torneo Internacional Albir Garden, acum au fost convocați pentru Super Cup Pinatar și fundașul Ares Căpățână (de la CD Leganes, liderul din Segunda Division) și mijlocașul Raul Andrei Perțea (de la Real Madrid, singurul care a fost convocat anterior de FRF).

  • Ares Căpățână la naționala Spaniei

Primul dintre cei trei puști români a jucat deja două meciuri pentru Spania la Torneo Internacional Albir Garden, câștigat în decembrie anul trecut: 6-0 cu Arabia Saudită și 4-0 cu Finlanda (în care a fost titular).

Ceilalți doi urmează să debuteze pentru naționala iberică săptămâna viitoare, când Spania va juca în cadrul Super Cup Pinatar cu reprezentativele din Hong Kong și Scoția.

De ce Ares Căpățână? ”I-am dat acest prenume pentru că sunt pasionat de mitologia greacă”

”Am fost și nu am fost surprinși de această convocare”, a declarat pentru Sport.ro tatăl lui Ares Căpățână, jucător care este prezentat de federația de la Madrid pe numele său complet, spaniol, ”Ares Capatana Garcia Abad”.

”Băiatul meu a avut anul trecut Superliga, o competiție de juniori la care au participat toate marile echipe din Madrid, Real, Atletico, Rayo... Acolo a ieșit în evidență, dar el oricum joacă deja în selecționata Under 16 madrilenă, deci cea pentru copiii mai mari cu un an decât el.

În ultimul sezon, Ares a progresat foarte mult, viteza este unul dintre punctele lui forte, s-a impus în echipa Cadete care evoluează în campionatul categoriei superioare de vârstă.

Ares joacă pe postul de fundaș dreapta, i-am dat acest prenume pentru că sunt pasionat de mitologia greacă”, a explicat tatăl lui Ares pentru Sport.ro.

Căpățână senior este din Lugoj, dar juniorul s-a născut în Madrid, din mamă spaniolă, a și jucat doi ani la Real, iar familia locuiește în Alcala de Henares.

Raul Andrei Perțea ”va avea timp să aleagă” între România și Spania

”Pentru băiatul nostru este o mare bucurie să poată fi convocat la echipa națională a Spaniei și suntem convinși că o să învețe multe din această nouă experiență. 

Cu Real Madrid cred că este cel mai complicat sezon pentru el, deoarece joacă în campionat contra celor Under 16, deci mai mari cu un an decât el, însă Raul este foarte motivat să realizeze lucruri grozave cu clubul.

Experiența este pe primul loc și el va avea timp să aleagă (n.r. - între România și Spania), a declarat pentru Sport.ro și tatăl lui Raul Perțea.

Raul Andrei, cum este cunoscut în fotbalul spaniol, și-a prelungit de curând înțelegerea cu Real Madrid.

”Tânărul nostru talent Raul Andrei tocmai şi-a reînnoit contractul cu Real Madrid. Este jucătorul generaţiei sale care a rămas cel mai mult timp în club”, anunța luna trecută Academia grupării spaniole.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!