EXCLUSIV Ares Căpățână, fotbalist la Leganes, a debutat pentru naționala Spaniei și a câștigat primul trofeu! ”A fost emoționant”

Ares Capatana Eneko Capatana Leganes nationala Spaniei Raul Andrei Perţea Stranieri
Cătălin Parfene
Data publicarii: Joi 25 Aprilie 2024, 14:23
Data actualizarii: Joi 25 Aprilie 2024, 14:55

Nu mai puțin de trei fotbaliști români fac parte din lotul naționalei Under 15 a Spaniei în acest sezon: Ares Căpățână de la CD Leganes, liderul din Segunda, Raul Andrei Perțea de la Real Madrid și Ioan Robert Precup de la Villarreal.

Fundașul dreapta Ares Căpățână, unul dintre cei trei români din lotul naționalei Under 15 a Spaniei, prezentați în exclusivitate de Sport.ro (Se naște ”Furia Rumana”), a debutat pentru reprezentativa iberică în amicalul câștigat marți seara cu Hong Kong, 1-0 în Super Cup Pinatar.

Ares, care este legitimat la CD Leganes, liderul din Segunda Division, a jucat titular pentru Spania și a fost schimbat după aproape o oră de joc.

”Am vorbit cu Ares după meci, mi-a spus că a fost un moment emoționant pentru el și că atmosfera este una bună între băieți, mai ales că se cunosc majoritatea de la turnee și de la meciurile din liga de juniori. 

Trebuia să se ducă la recuperare, cu baie de gheață, pe scurt concluzia ar fi că el este foarte mulțumit”, a declarat pentru Sport.ro tatăl lui Ares Căpățână.

Ares Căpățână este urmărit de Barcelona sau Valencia

Urmărit de echipe ca Barcelona sau Valencia, tânărul fotbalist mai are de jucat în acest sezon partidele de campionat și câteva turnee.

”Suntem la Leganes și vom vedea ce va fi anul viitor. Ares joacă la club în fiecare week-end, plus amicalele de la selecționata regională, cu adversari mai mari cu un an decât el, acum sunt și cele de la echipa națională...

Ajunge și la 50 de meciuri pe sezon, iar competiția este una la nivel maxim, mai ales din punct de vedere fizic”, ne-a mai declarat tatăl proaspătului internațional spaniol.

Eneko, fratele mai mic al lui Ares, joacă și el fotbal

Ares are un frate mai mic, Eneko, și el fotbalist, și tot fundaș de bandă, la echipa locală Alcala de Henares, acolo unde locuiește familia.

”Spuneam că pe Ares l-am numit așa pentru că sunt pasionat de mitologia greacă.

Pe cel mic, care are 12 ani, îl cheamă Eneko, mama lui i-a ales numele, este un nume specific pentru Țara Bascilor”, a explicat pentru Sport.ro tatăl fraților Căpățână, care este originar din orașul Lugoj.

P.S. Joi la prânz, Spania U-15 a jucat un nou amical în cadrul Super Cup Pinatar, cu reprezentativa similară a Scoției. Ibericii s-au impus cu 3-1 după ce au fost conduși, reușind astfel să câștige trofeul. Accidentat, Raul Andrei Perțea de la Real Madrid nu a putut fi folosit, în timp ce Ares Căpățână a intrat în minutul 77.

VIDEO Rezumatul meciului Spania U15 - Hong Kong U15 1-0, cu Ares Căpățână titular (numărul 22)

Foto și video: RFEF

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!