Stranieri

"Pentru a invata, am luat si castane!" Stefan Radu vorbeste despre startul carierei de la Dinamo! La ce club trebuia sa fie imprumutat

Radu Stefan este unul dintre putinii jucatori romani care a evoluat constant in strainatate in ultimii ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Aprilie 2021, 10:54
Data actualizarii: Marti 13 Aprilie 2021, 10:57

Crescut de Dinamo, fundasul nu a evoluat foarte mult timp la "caini" si a facut pasul catre fotbalul "mare", la Lazio. Transferul de 4,5 milioane de euro s-a produs in 2008, iar Radu a reusit sa devina o legenda al lui Lazio, fiind fotbalistul cu cele mai multe meciuri din istoria clubului italian.

"Trecerea spre Dinamo 2 a fost pasul spre fotbalul profesionist. Am vorbit cu nea Cornel Talnar si asa e, de la el am invatat, prima oara, acest sistem drag mie, 3-5-2. Si i-am spus si lui Inzaghi asta, am o relatie buna cu el, am fost colegi si acum imi este antrenor. Le-am zis si colegilor ca, pentru a invata sa joc in acest sistem, am luat si castane. Astazi, multi incearca acest sistem, insa putini stiu sa-l joace cum o facem noi, la Lazio.

  • Pentru a invata, am luat si castane! Stefan Radu vorbeste despre startul carierei de la Dinamo! La ce club trebuia sa fie imprumutat

Eu, din postura de fundas central, dau, in fiecare meci, patru, cinci centrari in careul advers, asa mi-a iesit si acum. Nea Ando (n.r. Ioan Andone) m-a ajutat enorm, dansul m-a debutat, a fost un moment incredibil, nu o sa pot uita acel moment, apoi Mircea Rednic m-a promovat, m-a aruncat in lupta, mi-a dat incredere, a fost hotarator pentru mine.

Auzisem ca trebuie sa merg la Jiul Petrosani, parca erau unele discutii si cu Sportul Studentesc, insa ce mai conteaza acum ce trebuia sa fie, important e ca am ramas la Dinamo, la echipa la care am crescut si m-am dezvoltat. Pentru Dinamo intru in zid!", a spus Stefan Radu pentru Playsport.

Modifică setările cookies