Vești îngrijorătoare pentru suporterii din România! Ce se va întâmpla după ce rata de infectare va depăși șase la mie

coronavirus Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Septembrie 2021, 18:32
Data actualizarii: Luni 27 Septembrie 2021, 18:42

Valul patru de coronavirus a prins România total descoperită!

Deși s-ar presupune că la cea de-a patra întâlnire cu valurile de infectare cu noul virus ar fi trebuit ca autoritățile să știe ce au de făcut, se pare, că la fel cum se întâmplă cu prima zăpadă din iarnă, coronavirusul a luat autoritățile prin surprindere.

Deși situația este atât de ridicolă încât poate stârni râsul, ea nu este deloc amuzantă. Ba mai mult, este de-a dreptul trist ce se întâmplă în momentul de față în România. 

Potrivit reglementărilor în vigoare, românii vor fi, din nou, cei care vor plăti „nota de plată” pentru cel de-al patrulea val de infectări cu coronavirus, urmând ca autoritățile să impună iar măsuri de restricție în funcție de ovoluția cazurilor.

Afectați de restricții vor fi și iubitorii fotbalului din România, deoarece, potrivit Guvernului României, după ce rata de infectare va depăși șase la mie, nu vor mai avea acces pe stadioane decât cei care s-au vaccinat cu schema completă.

„Dacă incidența depășește 6 la mia de locuitori nu este permis accesul publicului mixt (trecuți prin boală sau cu test negativ), ci doar al persoanelor vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar competiția se poate desfășura la capacitatea maximă a arenei”, a transmis Guvernul, potrivit gsp.ro.

Ce restricții se impun, în funcție de gradul de infectare din localitate

În localitățile în care rata de infectare se va menține sub trei la mie, accesul se  va putea face până la 75% din capacitate arenei pentru cei cu certificat verde: vaccinați, trecuți prin boală sau test negativ (rapid sau PCR). Dacă organizatorul se asigură că intră doar persoanele vaccinate, atunci sala/arena poate fi ocupată la capacitate maximă.

Între trei și șase la mie, organizatorii vor putea ocupa doar 30% din capacitate tribunelor: vaccinați, trecuți prin boală sau test negativ (rapid sau PCR). La fel ca mai sus, dacă la eveniment vor participa doar persoanele vaccinate, atunci se poate disputa cu arena plină

Unde rata de infectare va depăși șase la mie, vor avea acces în tribune, până la 100% din capacitate, doar persoanele vaccinate cu schema completă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!