A fost descoperita o noua metoda de raspandire a Covid-19! Solutia gasita de cercetatorii din Spania pentru a combate coronavirusul

coronavirus cercetatori covid-19 sanatate Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Mai 2021, 13:03
Data actualizarii: Sambata 22 Mai 2021, 13:05

Cercetatorii din Spania au facut o descoperire interesanta despre noul coronavirus. 

Ibericii au descoperit o noua forma de transmitere a bolii, dar si o modalitate de combatere a acesteia. Cercetatorii au observat ca celulele imune din organism pot fi usor infectate de catre Covid-19, care are mecanisme de patrundere in celule si de multiplicare. 

Din fericire, insa, specialistii din Spania, ajutati de cercetatori din Franta si Italia, au observat ca aceasta modalitate de raspandire a virusului poate fi combatuta prin utilizarea de molecule glico-mimetice. 

Acestea din urma au capacitatea de a imita aspectul proteinelor de care se foloseste virusul pentru a se inmulti, ulterior atacandu-l pentru a-i stopa raspandirea.

Aceasta modalitate de combatere a noului coronavirus este cercetate de cateva luni, in mod preliminar realizandu-se teste cu un pseudovirus. Acum specialistii au testat moleculele glico-mimetice si folosindu-se de Covid-19 si de celule umane, iar rezultatele au fost promitatoare.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!