A fost inventat spray-ul care previne raspandirea Covid-19! Din ce este compus si cum functioneaza 

Spray cercetatori coronavirus Stiri A fost inventat spray-ul care previne raspandirea Covid-19! Din ce este compus si cum functioneaza
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Noiembrie 2020, 10:13
Data actualizarii: Vineri 20 Noiembrie 2020, 10:16

Cercetatorii de la Universitatea Birmingham au inventat un spray nazal pentru prevenirea infectarii cu noul coronavirus. 

Potrivit studiului, spray-ul acopera virusul si il izoleaza in interiorul nasului, de unde mai poate fi eliminat doar prin suflarea nasului sau prin inghitire. Astfel, infectarea unei alte persoane prin tuse sau stranut este mai putin probabila, particulele virale nemaiputand trece de la o persoana la alta. 

"Desi nasurile noastre filtreaza mii de litri de aer in fiecare zi, nu prea exista o protectie fata de infectie, iar majoritatea virusurilor din aer sunt transmise prin pasajul nazal. Sprayul pe care l-am conceput ofera acea protectie, dar poate preveni si trecerea virusului de la o persoana la alta", a declarat unul dintre cercetatori, potrivit Sky News. 

Spray-ul contine doi polimeri polizaharidici, un agent antiviral, care mai este folosit ca agent de ingrosare, si o solutie care contribuie la lipirea celulelor din nas, iar potrivit experimentelor realizate in laborator, infectia a fost prevenita cu pana la 48 de ore. 

Conform cercetatorilor britanici, "astfel de produse nu inlocuiesc masurile existente precum purtarea mastii si spalarea mainilor, care vor continua sa fie vitale in prevenirea raspandirii virusului. Ceea ce va face, insa, acest spray este sa adauge un al doilea strat de protectie pentru a preveni si incetini transmisia virala".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!