OPINIE // Care galerii? Dan Pavel, despre cum a creat Jandarmeria un monstru fals si ce uita sa ne spuna de fapt
Sambata 11 August 2018, 16:25

OPINIE // Care galerii? Dan Pavel, despre cum a creat Jandarmeria un monstru fals si ce uita sa ne spuna de fapt

Jandarmeria a lasat in urma peste 400 de raniti dupa interventia in forta de aseara si un peisaj asa cum nu s-a mai vazut in Romania ultimilor 25 de ani.

Dan Pavel

De vina ar fi "galeriile de fotbal", care au instigat, lovit, si provocat violentele ulterioare, au explicat astazi reprezentantii Jandarmeriei.

Acelasi monstru fals, aceleasi franturi de explicatii pe care Jandarmeria le da de fiecare data cand vrea sa isi scuze actiunile in fata opiniei publice.

Ce nu ne spune Jandarmeria este cine sunt de fapt acesti oameni, care galerii si de ce acest "monstru" inca mai exista?

Paradoxul e ca vorbim cu atata lejeritate despre "galeriile de fotbal" intr-o perioada in care stadioanele sunt mai goale ca niciodata, iar incidentele care acum 10-15 ani erau frecvente, chiar nu mai exista. Care galerii? 200 de suporteri care mai vin ocazional in peluzele stadioanelor din Bucuresti, asta e monstrul care se pune dintr-o data cu ditamai institutia Jandarmeriei?

La incidentele de la protestele din februarie 2017, Jandarmeria a lasat opinia publica sa se hraneasca cu iluzia ca violentele au fost provocate de galeria lui Dinamo? De ce? Fiindca era cel mai usor mod de a le da oamenilor ce vor sa auda. Easy target.

Mai greu era sa ii spui acelui grup pe nume si sa explici ce masuri ai luat pentru ca oamenii astia sa nu mai ajunga niciodata sa se transforme intr-un monstru.

Exista si posibilitatea ca cei care au provocat incidentele de aseara sa fi fost la un moment dat pe un stadion la un meci de fotbal. La fel de bine poate ca s-au uitat la meciurile Simonei Halep la televizor. Sau au fost intr-o sambata seara in Club A. Sau mananca de doua ori pe saptamana la McDonald's.

Nu au absolut nicio legatura cu fotbalul atunci cand se strang in cerc, 20, si bat pana aproape de lesin o femeie jandarm.

Poate interlopi? Poate oameni de interventie? Poate "soldati" ai vreunui smecher de partid? Poate baieti tinuti in joc de glezne pentru diferite ocazii?

Cuvantul "fotbal" nu are ce cauta in nicio fraza cu care Jandarmeria incearca sa isi explice actiunile aberante de la un protest anti Guvern.

"Galeriile de fotbal", la pachet cu "oamenii lui Soros", "50 de lei de om, 30 de lei de caine" nu sunt decat manipulari cu care, da, sistemul te poate de invinge fara sa-ti dai seama. Incercati sa mergeti azi in Piata cu un tricou pe care scrie, de exemplu, Dinamo, Steaua, Rapid sau "ultras liber". Nu, glumesc, nu incercati asta. Lumea se va uita la voi ca la diavolul de care a vorbit Jandarmeria dimineata.

Oamenii au nevoie astazi de vinovati. Jandarmeria nu vrea sa dea nume si iti serveste un monstru invizibil. Prinde repede. Lumea oricum uita repede.

Deci cine sunt baietii care au provocat incidentele din februarie 2017? A facut cineva vreo saptamana de puscarie pentru asta?VIDEO PROTVPLUS.RO

VORBESTE LUMEA
Destăinuirile Danei Budeanu
Dana Budeanu: "Divorțul a fost un examen fenomenal pentru mine"

06:44
VORBESTE LUMEA
Cristina Cepraga, premiată de italieni
Cristina Cepraga s-a mutat în Italia în urmă cu 15 ani

09:24
VORBESTE LUMEA
Cum a reușit să slăbească Irina Reisler să slăbească 50 de kliograme într-un an
Irina Reisler: "Am ținut dietă aproape un an, am mâncat disociat"

12:42
VORBESTE LUMEA
Geta State, pregătită șă-și boteze fiul
Fiul acesteia va fi botezat cu mare fast

04:14
VORBESTE LUMEA
O fotografie cu un ou a doborât recordul de like-uri pe Instagram
Oul a devenit prima non-persoană care a ajuns în top 20 Instagram al celebrităților cu cele mai multe aprecieri, concurând cu Beyonce sau Selena Gomez.

02:28
VORBESTE LUMEA
Ce trebuie să știm înainte să începem o relație
Părintele Ionuț Mavrichi: "Intrăm într-o relație când suntem gata să avem o familie"

14:10
VORBESTE LUMEA
Durerile de spate pot avea și cauze emoționale
Andreea Pautov, instructor de yoga: "Atitudinea noastră ține și de relația pe care o avem cu coloana vertebrală"

11:07
VORBESTE LUMEA
Lisabona, destinația ideală pentru această perioadă
Ciprian Enea: "O scurtă vacanță în Lisabona pornește de la 250 de euro"

03:20
FERMA
Vali Bărbulescu este nerăbdător să intre în Ferma. Ferma -în curând, la PRO TV

00:25
FERMA
Florin Pastrama este convins că va ajunge în finală. Ferma -în curând, la PRO TV

00:25
Bilanțul deceselor din cauza gripei a crescut la 14. Ultimul caz, confirmat în Capitală