Polițiștii englezi se așteaptă la lupte de stradă în Londra între huliganii englezi și protestatarii anti-Israel!

huligani englezi Israel palestina proteste proteste londra Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Noiembrie 2023, 11:14
Data actualizarii: Joi 09 Noiembrie 2023, 11:13

Confruntările de stradă ar putea avea loc de Remembrance Day 2023, data memorială pentru soldații britanici care au murit în Primul Război Mondial. 

Metropolitan Police din Londra va scoate pe stradă toate efectivele avute la dispoziție și a cerut ajutorul și altor secții din țară.

Mii de protestatari musulmani și huligani englezi se pot confrunta în Londra

Serviciile secrete și polițiștii au primit informații că protestatarii pro-Palestina și anti-Israel vor încerca să deranjeze aniversarea Remembrance Day (11 noiembrie) și să vandalizeze monumentele comemorative, printre care și celebrul Cenotaph, din cartierul Whitehall

Acțiunea e pregătită ca protest contra puternicei ofensive a armatei israeliene în Fâșia Gaza, după atacul organizației teroriste Hamas, ai cărei luptători au trecut granița, au ucis 1.400 de persoane, majoritatea civili, și alte sute au fost răpite. 

În același timp, informatorii au anunțat că mii de huligani și ultrași ai cluburilor de fotbal din Londra și din împrejurimi, dar și membrii ai unor grupări naționaliste sau de extremă dreapta, se vor mobiliza și se pregătesc să contraatace violent protestele musulmanilor, dacă situația o va cere, și să apere monumentele.

Un sfert din populația Londrei este musulmană

Conform datelor oficiale, în interiorul Autorității Londrei Mari (Greater London Authority) se găsesc peste 1.3 milioane de locuitori de confesiune musulmană, aproximativ un sfert din locuitorii zonei metropolitane. Aici se găsesc 1.500 de moschei și lăcașe de cult islamice, iar cartiere întregi sunt acum populate majoritar cu imigranți din Pakistan, India, Bangladesh, Yemen, Somalia sau Ghana, printre alte naționalități de confesiune musulmană. 

Deși majoritatea imigranților s-a integrat sau încearcă să o facă în societatea engleză, comunitatea a dat și numeroase exemple de radicalizare islamică, fiind printre principalele țări care au furnizat luptători străini pentru ISIS în Siria și Iraq. De asemenea, Londra a intrat pe o spirală a violenței, în 2023 înregistrându-se aproape 13.000 de atacuri cu arme albe. 

Potențialele incidente din Londra ar reprezenta al doilea episod major de conflict etnic și ideologico-religios din Europa de Vest, după ce ultrașii francezi au patrulat cartiere și au înăbușit cu ajutorul violenței protestele care deveniseră distrugătoare, în iunie 2023. Acestea fuseseră prilejuite de moartea lui Nahel Merzouk, împușcat mortal de poliștiști după ce s-a opus arestării, fiind oprit pentru conducere fără permis auto. 

Foto - Getty Images  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!