Echipa Nationala de Fotbal Cristi Munteanu edi iordanescu Israel - Romania Romania Nationala

EXCLUSIV Atenționare pentru Edi Iordănescu și pentru fani: "Fotbalistul român vrea, dar nu poate. Modelul nostru trebuie să fie Macedonia!"

Partida Israel - Romania se joacă astăzi, 29 martie, de la ora 20.45, și va fi în direct pe PRO X și VOYO.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Martie 2022, 14:28
Data actualizarii: Marti 29 Martie 2022, 15:01

Cristi Munteanu, fostul portar de la Dinamo, Farul, FC Național și Oțelul și actualul director general al gălățenilor, atrage atenția că nu putem avea rezultate la echipa națională, până nu conștientizăm care este nivelul actual al echipei naționale și al fotbalului românesc. Acesta crede că modelul "tricolorilor" pentru următorii ani ar trebui să fie Macedonia de Nord, care a eliminat Italia, campioana europeană en-titre, în semifinala play-off-ului de calificare la CM 2022, și e la un pas distanță de turneul final din Qatar, cu un lot considerat mai modest decât al României.  

"Meciul cu Grecia mi s-a părut cum li s-a părut tuturor. Avem aceleași probleme, se pare că nu putem să ne depășim condiția. Ăsta e nivelul jucătorilor, ăsta e nivelul fotbalului românesc, în acest moment. Tot dăm vina pe antrenori, dar nu cred că putem scoate mai mult din jucători. Pentru ca naționala să aibă rezultate trebuie să se organizeze bine. Edi Iordănescu nu are nicio vină, abia a fost numit. 

Cred că putem obține rezultate doar prin organizare bună, risipă de efort mare, apărare încrâncenată, organizare la faze fixe. Cred că doar așa putem scoate ceva rezultate. Cred că avem pretenții prea mari pentru posibilitățile noastre. Trebuie să conștientizăm unde ne aflăm în momentul ăsta și ce posibilități avem. Din păcate, aici ne aflăm. 

Nu poți să fii supărat nici pe jucători, nici pe antrenori. Atâta se poate în momentul ăsta, asta este valoarea din momentul de față. Eu nu sunt supărat pe jucători. Sunt conștient că jucătorii vin la națională să joace bine, să alerge și să câștige, dar nu pot. Nu cred că trebuie să mai schimbi mulți antrenori, ca să îți dai seama că ăsta e nivelul fotbalistului român de echipă națională. 

Ca să avem rezultate mai bune, cred că primul lucru pe care trebuie să îl facem e să ne cunoaștem adevărata valoare. Apoi, după ce facem o analiză și ne dăm seama unde am ajuns, trebuie să ne adaptam situației. Noi ne comparăm cu Belgia, cu Italia, cu Spania, cu Croația, dar au trecut vremurile alea. Trebuie să jucăm ca Macedonia, cred că e modelul perfect pentru noi. Trebuie să dai totul pe teren, să fii organizat pe fază defensivă și să joci la rezultat.    

Până acum, loveam în antrenori. Dar nu a fost bun Anghel Iordănescu, nu a fost bun Daum, nu a fost bun Contra, nu a fost bun Rădoi, acum nu e bun Edi Iordănescu. Nu a fost bun unul, dar nu sunt buni toți? Unii au jucat la rezultat, Rădoi a încercat să producă fotbal, tot nu a ieșit nimic. Cred că trebuie să stăm cu fundul în poartă, să jucăm pe contraatac. Stai bine în apărare, te bați pentru fiecare minge, speculezi fazele fixe și poate mai câștigi meciuri", a declarat Cristi Munteanu entru Sport.ro. 

Foto - @NationalaRomanieiOfficial

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!