EXCLUSIV Dinamo se poate muta în Berceni, lângă FCSB! "Câinii" și-au găsit un nou stadion, într-o zonă plină de dinamoviști

FC Dinamo 1948 comuna berceni liga 2 stadion berceni stadion Dinamo Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 13:30
Data actualizarii: Luni 23 Ianuarie 2023, 13:27
"Roș-albii" au șanse foarte mari să prindă play-off-ul de promovare în Liga 1, deși au jucat pe patru stadioane diferite, în prima parte a sezonului.  

FC Dinamo 1948 ar putea să-și joace meciurile de pe teren propriu în comuna Berceni, în zona din Sudul Capitalei, pentru că stadionul din Ștefan cel Mare va fi demolat în lunile următoare

Arena are 2.700 de locuri, nocturnă și gazon nou

Cocheta arenă din Berceni are o capacitate de 2.700 de locuri pe scaune, o instalație de nocturnă puternică de 1.400 de lucși, o clădire cu camere de hotel și birouri, câteva sute de locuri de parcare și un gazon natural care a fost înlocuit la finalul anului trecut. Aceasta a fost modernizată ultima dată în 2006 și a găzduit meciuri de la turneul final al Euro 2011 la categoria U19. 

Stadionul se află la doar 5 km distanță de baza FCSB

Stadionul comunal din Berceni se află la aproximativ 5 km distanță de baza sportivă FCSB, lângă care se va da în folosință noua stație de metrou Tudor Arghezi în prelungirea liniei M2 Pipera - Berceni și are ca drumuri principale de acces dinspre Capitală Șoseaua Berceni, lărgită în ultimii ani, și pasajul suprateran care trece peste Șoseau de Centură, care va fi inaugurat în curând, așa că accesul fanilor va fi facil. 

ACS Berceni a evoluat în Liga 2 pe acest stadion, obținând clasarea pe locurile cinci (2013-2014), zece (2014-2015) și opt (2015-2016), înainte să se mute la Buftea și să se desființeze, după ce noul primar, Gheorghe Covrigea, a tăiat finanțarea echipei. Fostul edil, Marian Ghenu era dinamovist declarat, la fel ca mare parte din cei 6.000 de locuitori ai comunei, iar culorile alese pentru echipa sa și pentru scaunele arenei au fost alb și roșu.

De altfel, pentru puțin timp, în 2015, a existat un parteneriat între echipa locală și clubul deținut atunci de Ionuț Negoiță, prin care mai mulți juniori de perspectivă fuseseră împrumutați la formația din Liga 2. CSA Steaua a jucat și ea la Berceni, în 2019, dar autoritățile locale au refuzat să mai închirieze arena, plângându-se de comportamentul fanilor.  

Dinamo are și varianta Giurgiu, dar distanța e mult mai mare

Alte variante pentru echipa lui Ovidiu Burcă sunt Stadionul "Marin Anastasovici" din Giurgiu (jud. Giurgiu), la 65 km de Capitală, și unul din terenurile Centrului Național De Fotbal de la Buftea (jud. Ilfov), la 20 km de București. În prima parte a sezonului, Dinamo a organizat meciurile de pe teren propriu pe arena din Giurgiu (Dumbrăvița, Slatina, FCU Craiova, Ripensia, Slobozia), pe Stadionul "Arcul de Triumf" din București (Sepsi), pe Arena Naţională (CSA Steaua) și pe stadionul din Clinceni (Oțelul, Dej). Primul amical din 2023, jucat cu formația prahoveană CS Păulești, a avut loc  pe gazonul sintetic de la Buftea.

La începutul acestui an, "câinii" vor primi vizita celor de la Unirea Constanța (25 februarie) și SSU Poli Timișoara (11 februarie) și vor face deplasarea la Șelimbăr (4 februarie), urmând ca apoi să fie repartizată în play-off sau play-out, în funcție de clasarea de la finalul sezonului regulat. Echipa se află acum pe locul al optulea (23 puncte, +2), la mică distanță de AS FC Buzău (26p, +4) și FC Csikszereda (25p, +9).

Noul stadion Dinamo va fi gata până în 2026

Conform oficialilor CS Dinamo și MAI, s-a finalizat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru noul stadion Dinamo. Termenul a fost stabilit prin contract, până la jumătatea lunii martie 2023, iar valoarea contractului este de 800.000 de lei. Ulterior, arena din Ștefan cel Mare va fi demolată pe cheltuiala MAI, iar pe locul ei va fi construită alta, de 25.000 de locuri și aproximativ 75 de milioane de euro. Lucrările au ca termen de execuție trei ani, deci noul stadion trebuie să fie gata cel mai târziu până la finalul anului 2026. 

Foto - Gabriel Chirea, Agerpres, Google Maps

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!