„Patronul trebuie să înțeleagă asta!” Reacția lui Anghel Iordănescu după ce Becali l-a criticat în public pe antrenorul FCSB-ului

Gigi Becali Anghel Iordanescu edward iordanescu FCSB Superliga Gigi Becali
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 18:40
Data actualizarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 18:43

FCSB este neînvinsă în ultimele șase meciuri, în ciuda problemelor de lot ale roș-albaștrilor. 

Cu doar 13 jucători apți de joc pentru meciul din ultima etapă cu CS Mioveni, după focarul de Covid-19 de la echipă, Edward Iordănescu a reușit să câștige meciul, de acasă, după ce a fost și el infectat, cu un rezultat clar, 3-0, însă patronul s-a arătat nemulțumit. 

Deși în contractul tehnicianului există o clauză prin care Gigi Becali nu poate să îl critice în spațiul public, patronul a ținut să menționeze că nu îl încântă jocul echipei sale, iar până acum, nu a văzut 'mâna lui Edi'

  • Edward Iordanescu

„Patronul trebuie să înțeleagă!”

Anghel Iordănescu a vorbit despre situația fiului său, punctând că este extrem de greu pentru un antrenor să reușească să pregătească o echipă la nivel maxim dacă întâmpină problemele cu accidentările și infectările cu Covid-19, așa cum a făcut fiul său. Totodată, fostul selecționer a ținut să puncteze că procesul necesită răbdare, transmițându-i astfel un mesaj și lui Gigi Becali. 

„Eu vreau să spun că e foarte greu când nu ai 10 jucători pe perioada de întrerupere a campionatului, când joacă echipa națională. E greu să faci o metodică de antrenament, dar e și mai greu să asiguri o pregătire corespunzătoare pentru tot lotul. 

E și mai greu, după cum am văzut că a declarat și el, când ai foarte mulți accidentați și mai ai și 7-8 jucători care vin după Covid. A spus că e foarte greu să îi integrezi și ai nevoie de două săptămâni, dar dacă stai două săptămâni în carantină, ai nevoie de patru săptămâni să îi aduci la un nivel bun de pregătire. 

Din acest punct de vedere, și patronul trebuie să înțeleagă că atunci când ai 13 jucători, e foarte greu să te menții în grafic. Patronul trebuie să înțeleagă că un campionat nu poate fi câștigat doar prin posesie, ea e o armă, dar nu îți dă garanția succesului. Prin ea poți controla jocul, dar asta nu înseamnă că ai garanția victoriei și a punctelor puse în joc. Pe lângă ea trebuie să ai și tranziție pozitivă, iar astea se antrenează, în două luni nu le poți obține pe toate. Din acest punct de vedere, Iordănescu Jr. este în grafic cu ce și-a propus și i s-a propus prin contract”, a declarat Anghel Iordănescu pentru Digi Sport. 

„Trebuie să accepte critica, dar conform contractului!”  

Tatăl antrenorului de la FCSB a spus că fiul său trebuie să accepte criticile venite din partea lui Gigi Becali, însă ele trebuie să fie făcute conform contractului, între patru ochi, nu în spațiul public. Mai mult, întrebat dacă va rezista în acest ritm fiul său la FCSB, Anghel Iordănescu a concluzionat că Edward ar trebui să reziste. 

„Una peste alta, trebuie să accepte critica patronului, dar conform contractului, trebuie să o facă între patru ochi, nu public. Trebuie să discute cu patronul și să i le explice, cum de altfel și patronul trebuie să îi asigure liniște și susținere. Echipa are nevoie de liniște, în special jucătorii. Toate forțele de la FCSB trebuie să lucreze pentru a readuce jucătorii mai repede. 

Dacă mă întrebați pe mine, dacă ar avea experiența mea și mintea mea de acum, ar trebui să reziste. Zice patronul una, zic și eu alta, dar nu trebuie să pună la inimă”, a concluzionat fostul selecționer.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!