FCSB edi ioradanescu Gigi Becali Superliga

Răspunsul lui Edi Iordănescu după ce Becali și-a manifestat public nemulțumirile: „Am crezut că am liniște. M-am înșelat!”

Edi Iordănescu a transmis un mesaj pentru fanii FCSB-ului.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Octombrie 2021, 19:35
Data actualizarii: Marti 19 Octombrie 2021, 19:44

După succesul cu CS Mioveni, 3-0, din etapa a 12-a a Ligii 1, FCSB a obținut al cincea victorie consecutivă în campionat. Însă, chiar dacă echipa sa a urcat pe locul doi, la 6 puncte în spatele CFR-ului, Gigi Becali este nemulțumit că echipa sa nu își domină adversarul. De asemenea, omul de afaceri a declarat în direct la Ora Exactă în Sport, la PRO X, că poate să piadă meciul, dar dacă are o posesie zdrobitoare este mulțumit. 

Edi Iordănescu, aflat în izolare după ce a fost depistat cu COVID-19, a ținut să se apere și a postat un mesaj pe contul oficial de Facebook, în care îi lămurește pe fanii roș-albaștrii că procesul tehnico-tactic este îndelungat. Totodată, antrenorul FCSB-ului a mărturisit că munca sa va fi analiză de patronul echipei în pauză competițională din iarnă. 

„Am crezut ca am liniște in izolare. M-am înșelat. Am spus că vom clarifica la prima conferință orice problemă, doar ca 'uraganul' mediatic și speculațiile din ultimele zile, mă obliga să subliniez anumite lucruri. Nu e tocmai profesionist să o fac pe Facebook, dar e un mijloc la care am mai apelat.

1. Sunt antrenorul care mereu a ținut foarte mult la mediul din jurul echipei. Să fie un mediu profesionist, de muncă, disciplină, seriozitate, dar și liniște pentru echipă. Liniște este exact ce echipa/băieții au mai mare nevoie în aceste momente foarte grele. E un context foarte dificil și trebuie să ne regrupăm și să ne îngrijim de sănătatea jucătorilor și să-i recuperăm. Rezultatele ne ajută, trebuie și noi cei din jur să lucram pentru această liniște, așadar de la mine nu o să iasă subiecte senzaționale de presă, pentru că nu este ăsta stilul meu.

2. Am venit la FCSB în primul rând pentru grupul de jucători în care cred necondiționat , pentru suporteri, care știu ce mult își doresc performanță și le mulțumesc de câte ori am ocazia pentru căldura cu care m-au primit, pentru oamenii foarte profesioniști din jurul echipei cu care mă cunosc de ani de zile, dar chemat și convins de patron. Avem o înțelegere la mijloc, verbala (care pentru mine e foarte importantă), dar și contractuală și îmi doresc foarte mult să o respectăm ad litteram.

3. Pentru mine este foarte important ce își dorește patronul și mereu am în gând să reușesc să îl mulțumesc prin munca mea, dar am un contract în care obiectivul meu principal este sa câștig campionatul. Campionatul se câștigă cu puncte. Cand esti pe locul 9 la 12 puncte de locul 1, e mai greu să vorbim de orice altceva decât să încerci să recuperezi puncte. Meseria mea înseamnă rezultate. Mă interesează performanța și trofeele, asta caut și pentru asta muncesc. Asta cere eficiență. Restul e un lux în acest moment. Și acum după 6 victorii consecutive (5 în campionat), suntem încă în afara luptei. Primul pas rămâne să intrăm efectiv în lupta pentru titlu și nu doar la nivel declarativ. Deci suporterii să stea liniștiți pentru că știu ce am de făcut.

4. Orice antrenor din lume își dorește să câștige meciuri și echipa lui să joace cât mai bine.  Istoricul mă apără. Echipele unde am antrenat și-au atins obiectivele și în foarte multe momente au jucat un fotbal ofensiv. Dar asta a venit în timp și în baza unui proces de muncă și nu bătând din palme. Am mare încredere că această echipă poate juca fotbal de calitate. Dar pentru asta trebuie să avem jucatorii apti (de cand am venit, nu am nici macar un antrenament cu toti jucatorii, ba mai mult jucători cu calitate și foarte importanți pentru echipă au lipsit). Nu cred ca mai cazul să-i menționez pentru că îi știm cu toții. Am avut constant 13-14-15 jucatori maximum la antrenamente. Metodica a fost aplicată pe situație. În pauzele pentru echipa națională (perioadă foarte importantă pentru orice antrenor) am avut 9-10 jucători. Am fost nevoit să apelez la niște copii de 16 ani. Deci nu mint pe nimeni și nu fac promisiuni fără acoperire. Totul vine în timp. Într-un context mai favorabil și cu multă muncă. Toți jucătorii din sezonul trecut de la mijloc în sus, acum fie au plecat , fie au fost sau înca sunt accidentați. Pentru mine posesia rămâne doar un mijloc de a ajunge la poarta adversă, de a marca goluri și a câștiga meciuri, nu o garanție a succesului. Pentru obiectivul nostru, câștigarea campionatului, trebuie să fim eficienți și să adunăm puncte. Restul se construiește în timp. În iarnă putem avea un prim moment de analiză generală și primele concluzii. Până atunci, totul e multa filosofie!”, a postat Edi Iordănescu pe contul oficial de Facebook. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!