LPF Liga 1 Superliga

Se pregateste reluarea antrenamentelor in Liga 1! LPF a stabilit un protocol oficial de incepere a activitatii: ce reguli vor trebui sa respecte fotbalistii

LPF a realizat un "Protocol de reluare a pregatirii centralizate tip cantonament cu circuit inchis pentru cluburile din Liga1".

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Aprilie 2020, 08:54
Data actualizarii: Marti 28 Aprilie 2020, 08:57

Documentul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis catre FRF, AFAN si MTS, pentru ca acesta sa poata fi luat in vedere la forumlarea documentelor viitoare.

Porotocolul va ajunge si la toate cluburile din Liga 1, scopul fiind reinceperea antrenamentelor.

"Se urmareste initierea unu plan de reluare, in regim de cantonament, a procesului de pregatire fizica. Acesta este necesar pentru obtinerea de catre sportivi a nivelului optim de pregatire fizica pentru participarea la jocuri oficiale", se arata in documentul trimis de LPF.

Cateva din masurile cerute de LPF

 

Din punct de vedere organizatoric devin obligatorii urmatoarele masuri:

a) Fiecare club stabileste o lista cu persoanele din staff a caror prezenta este esentiala pentru desfasurarea sedintelor de antrenament;

b) Intregul personal din cadrul facilitatilor de cazare, masa si antrenament care deservesc echipele de fotbal va fi identificat in mod corespunzator, cu acreditarea aferenta, stabilindu-se astfel si nivelul masurilor de protectie pe care fiecare persoana in parte le va urma (inalt sau mediu).

c) Fiecare club stabileste locatia exacta in care urmeaza sa desfasoare sedintele de antrenament precum si echipamentele ce urmeaza sa fie utilizate. Locatia aleasa va fi folosita exclusiv de prima echipa a clubului si de staff-ul ales conform literei a) si trebuie sa fie izolata de restul spatiilor/cladirilor din cadrul complexului, daca acestea sunt utilizate de alte persoane.

d) Jucatorii primei echipe, persoanele arătate la litera a) si personalul necesar pentru desfasurarea activitatilor de dezinfectare,curatenie si sarcini logistice, sunt singurii carora le este permis accesul în zona mentionata mai sus.

e) Se vor stabili principii de achizitionare a produselor, astfel incat acestea sa respecte si sa fie in acord cu obiectivele acestui protocol.

f) Se vor dezinfecta echipamentele si facilitatile de cazare, masa si antrenament conform programului stabilit.

g) Se va stabili un cod de conduita care trebuie urmat de toate persoanele implicate in procesul de pregatire fizica a jucatorilor.

h) Personalul tehnic din cadrul fiecarui club vor stabili metode de antrenament care sa reduca la minim activitatile ce implica un nivel ridicat de interactiune de grup.

i) Se vor efectua continuu controalele medicale si testari covid-19, conform indicatiilor date de autoritatile sanitare.

j) Asa cum s-a aratat, masurile din acest protocol vor fi aduse la indeplinire suplimentar fata de cele stabilite Ministerul Sanatatii. Recomandarile capata caracter de obligativitate cel putin cu privire la:

- Igiena mainilor (dozatoare cu gel hidroalcoolic sau sapun si apa, ca alternativa).

- In ceea ce priveste eticheta respiratorie:

1) Se va acoperi nasul si gura cu un servetel atunci cand se tuseste sau stranuta, apoi servetelul va fi aruncat intr-un cos degunoi cu capac si pedala. In cazul in care servetelele nu sunt disponibile, se va utiliza interiorul cotului, pentru a evita aparitiagermenilor pe maini.

2) Se va evita atingerea ochilor, nasului si a gurii.

3) Se vor respecta intocmai protocoalele indicate/adecvate de igiena respiratorie (ref. masti de protectie, frecventa de schimbare a materialelor sanitare etc).

4) Se va mentine distantarea sociala de cel putin 2 m (exceptand partile de antrenament care presupun contact fizic direct intre jucatori).

k) Vor fi asigurate resurse adecvate pentru asigurarea curateniei si dezinfectarii corespunzatoare a spatiilor si terenurilor ce urmeaza a fi utilizate in procesul de pregatire fizica a jucatorilor. Este esential sa se acorde o atentie deosebita suprafetelor atinse frecvent, cum ar fi usi, balustrade, butoane mecanice etc.

i) Testele COVID-19 care urmeaza sa fie efectuate vor fi cele pe care departamentele medicale ale cluburilor le considera adecvate.

m) Inlocuirea, la sfarsitul fiecarei zile, a mastilor de protectie si a manusilor.

Modifică setările cookies