„O inepție! Unii se plictisesc în birouri” Decizia care l-a scos din sărite pe selecționerul Edward Iordănescu

edi ioradanescu Cartonașul albastru Fotbal intern Edi Iordănescu / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Februarie 2024, 09:34
Data actualizarii: Marti 13 Februarie 2024, 09:39

International Football Association Board (IFAB) a autorizat testarea noului cartonaş albastru, însă măsura de confruntă deja cu rezistență din partea oamenilor din fotbal.

Printre cei care se opun introducerii cartonașului albastru se numără și Edward Iordănescu, selecționerul României, care a catalogat noua măsură drept o inepție.

„Cartonașul albastru = o inepție!! Unii se plictisesc în birouri!! În ritmul ăsta, curând se va sta cu manual de utilizare pe bancă, să confrunți regulamentul live!! #freefootball”, a scris Edward Iordănescu pe pagina personală de Facebook.

Cartonașul albastru întâmpină rezistență inclusiv de la cel mai înalt nivel: FIFA consideră măsura „incorectă și prematură”.

„Orice astfel de studii, dacă sunt implementate, ar trebui să se limiteze la testarea într-o manieră responsabilă la nivelurile inferioare”, a reacționat FIFA pe platforma X.

Cartonașul albastru ar urma să fie testat pe finalul acestui sezon, în ligile inferioare. Potrivit informațiilor de până acum, conducătorii fotbalului englez iau în calcul testarea în Cupa Angliei, voluntar.

Fotbalul nu ar fi primul sport în care se folosește cartonașul albastru. O astfel de măsură disciplinară a fost introdusă în handbal în 2016, ceea ce atrage atenţia jucătorului sau oficialului sancţionat că i se va face raport separat.

O măsură similară cu ceea ce doresc cei de la IFAB găsim în rugby, acolo unde jucătorul care primește cartonaș galben este suspendat zece minute pe durata meciului în desfășurare.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!