VIDEO Probleme pentru FCSB înainte de derby: „A fost pe antibiotice!” Cum a comentat Petrea starea gazonului: „Cred că se putea găsi un stadion adevărat!”

Dinamo și FCSB se întâlnesc în derby-ul etapei cu numărul 23 din Liga 1. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 14:59
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 15:03

Derby-ul este unul dezechilibrat, ținând cont diferența dintre cele două echipe din clasamentul Ligii 1. FCSB este pe locul secund, cu 48 de puncte obținute, în timp ce Dinamo se află pe penultima poziție, având cu 36 de puncte mai puțin. 

Toni Petrea a prefațat duelul cu gruparea pregătită de Flavius Stoican și a dezvăluit că se așteaptă la un meci mai dificil decât cel cu CFR Cluj, din etapa trecută, 3-3. 

Probleme de lot pentru FCSB înainte de derby 

Totodată, antrenorul roș-albaștrilor a anunțat că Ianis Stoica încă este incert pentru meciul din Ștefan cel Mare, dezvăluind că fotbalistul a fost nevoit să ia antibiotice în urma problemelor de sănătate pe care le-a avut. 

„Ne așteaptă o partidă grea, foarte grea, din punctul meu de vedere, poate chiar mai grea decât partida cu CFR și aici o să aduc câteva argumente. Cred că e un derby, indiferent de poziția în clasament, sunt o echipă super-motivată, care își dorește să se lupte pentru evitarea retrogradării, joacă în fața propriilor suporteri, pe un teren care nu cred că ne va avantaja, dar vom vedea la ora meciului starea gazonului. 

Cred că din aceste considerente vom avea o partidă foarte grea, trebuie să fim foarte concentrați pentru a nu da posibilitatea adversarului în zona porții noastre. 

În ceea ce îi privește pe jucătorii pe care nu îi putem folosi, avem și noi ceva probleme cu suspendați pentru cartonașe galbene, e vorba de Șut și Ovidiu Popescu, plus vom vedea situația lui Ianis Stoica. A avut o problemă medicală, a fost pe antibiotice săptămâna asta și să vedem dacă vom putea să îl luăm în lot. 

Mi-e frică de atitudinea noastră, de modul cum vom intra pe teren, toată lumea spune că Dinamo are o echipă slabă sau că au înregistrat un rezultat nefavorabil într-un amical cu o echipă din Liga 3. Poate lucrurile astea să ne dea o lejeritate în a trata jocul, nu vreau să se întâmple asta, sunt convins că la ora meciului vor fi motivați și vor dori să câștige”, a declarat Toni Petrea la conferința de presă. 

Toni Petrea: „Se putea găsi o soluție pentru a găsi un stadion adevărat!”

Cea mai mare problemă la ora meciului o reprezintă terenul de joc și starea gazonului, mai exact. FCSB-ul, prin vocea lui Mihai Stoica, i-a acuzat pe dinamoviști pentru meciul amical organizat cu Popești-Leordeni, punctând că au afectat și mai mult gazonul. 

Din imaginile publicate de www.sport.ro se vede că gazonul de pe Ștefan cel Mare este îngrijit, astfel încât la ora meciului să se găsească în condiții acceptabile de joc. Petrea a comentat și această situație, punctând că s-ar fi putut găsi alte soluții astfel încât partida să se desfășoare în condiții optime. 

„E o problemă, din păcate trăim asemenea vremuri, jucăm în ianuarie, temperaturile nu ne ajută foarte mult. Cred că se putea găsi o soluție pentru a găsi un stadion adevărat pentru a desfășura un asemenea joc, un derby merita un alt stadion, unde și suporterii să fie în număr mai mare, iar jucătorii să nu aibă de suferit.

Nu mă bag în programul lor, cum au gândit programul echipei, dacă au făcut-o intenționat sau nu să jucăm acolo, probabil că e o strategie a lor, s-au gândit că așa ar avea mai multe șanse, pe un teren mai puțin bun. 

Meciul tur a fost istorie, a trecut ceva timp de atunci, nu cred că are legătură rezulatul de atunci cu ce se întâmplă acum. Trebuie să fim concentrați la ce avem de făcut, suntem destul de în urmă față de primul loc și trebuie să recuperăm punctele”, a adăugat tehnicianul. 

„Cred că Dinamo va pune probleme serioase pe finalul sezonului!”

În ceea ce privește adversarul, Toni Petrea a dezvăluit că a analizat jocul lui Dinamo în prima etapă a anului, cu FC Argeș, 1-2, punctând că a văzut o echipă care a încercat să paseze și a alergat mult. 

„Am văzut jocul lor din ultima etapă, o evoluție bună, din punctul meu de vedere, o echipă care a încercat să paseze cu FC Argeș, agresivi, au alergat foarte mult. Cred că vor pune probleme serioase în partea aceasta de final a sezonului. 

Cred că vor aborda un stil de joc care să ne surprindă, cred că vor încerca să ne preseze și să ne forțeze să greșim. Nu cred că vor sta la cutie, din ce îl cunosc pe Flavius are un stil de joc ofensiv”, a punctat tehnicianul. 

Modifică setările cookies