Victor Piturca Mihai Rotaru Universitatea Craiova Superliga

Pițurcă, detalii despre colaborarea cu Rotaru: „El voia să supraviețuiască, eu mi-am dorit să ajung în Liga Campionilor”

Fostul selecționer a detaliat de ce nu a mai continuat la Universitatea Craiova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Septembrie 2021, 21:47
Data actualizarii: Marti 28 Septembrie 2021, 22:02

În septembrie 2019, Victor Pițurca o prelua pe Universitatea Craiova și anunța un proiect grandios pentru clubul oltean, care urma să se încheie cu titlul în Liga 1, pe care suporterii îl doresc din 1991. 

Însă fostul selecționer a rezistat doar patru luni pe banca tehnică, până în ianuarie 2020, timp în care a bifat doar 16 meciuri. După mandatul în Bănie, Pițurcă declara că Mihai Rotaru și implicările sale la echipă l-au făcut să nu mai contine la Craiova. 

La mai bine de un an și jumătate de când a plecat de la Universitatea Craiova, antrenorul a dezvăluit contradicția de idei pe care a avut-o cu omul de afaceri. 

Pițurcă: „Câștigam un campionat. Ce se întâmpla? Nimic”

„Așa s-a întâmplat și la Craiova, cu mare tam-tam, publicul a avut mare încredere în mine și am plecat după patru luni.

Mi-am dat seama că nu pot să realizez nimic acolo, din ce vrea eu. Fiindcă cel care este patron (n.r. – Mihai Rotaru) acolo nu își dorește acest lucru. Tu poți să ridici nivelul. Nu poți cu acel lot să ajungi în Liga Campionilor, ceea ce îmi doream eu. 

Ce se întâmpla? Câștigam un campionat. Ce se întâmpla? Nu se întâmpla nimic. El vrea să aibă clubul la un anumit nivel, să supraviețuiască. Într-adevăr, acolo salariile sunt plătite la timp, condițiile sunt foarte bune, dar pentru mine nu e numai acest lucru important. Când am mers la Craiova, mi-am dorit să câștig campionatul și să merg în Liga Campionilor”, a declarat Victor Pițurcă pentru prosport. 

De când a plecat de la Universitatea Craiova, fostul selecționer nu a mai pregătit nicio altă echipă. De-a lungul carierei în antrenorat, Pițurcă a cucerit trei trofee, toate cu Steaua București: Cupa României, în 1992, titlul în Liga 1, în 2001, și Supercupa României, în 2002. 

Modifică setările cookies