Exigentul Pițurcă are un mesaj îndreptat către contestatarii lui Rădoi și ai naționalei 

Victor Piturca Mirel Radoi nationala romaniei Nationala Victor Pițurcă
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 15:13
Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 15:27

Naționala României păstrează șanse reale de calificare în barajul de calificare la CM 2022, după cele șapte puncte obținute din nouă posibile în tripla din septembrie: 2-0 cu Islanda, 2-0 cu Liechtenstein și 0-0 cu Macedonia de Nord. 

Fost selecționer al României, Victor Pițurcă susține că naționala antrenată de Mirel Rădoi e în grafic după cele trei partide din luna septembrie, iar bagajul de puncte obținut (7) îi permite selecționerului să spere. 

Antrenor care punea accentul enorm pe faza defensivă, Victor Pițurcă e unul dintre oamenii determinanți din cariera lui Mirel Rădoi. Pe când antrena în Ghencea, Pițurcă l-a transferat pe Rădoi de la Electroputere Craiova și l-a trimis titular într-o formație cu un vestiar plin de nume grele. 

  • Victor Pițurcă

Pițurcă: "A fost foarte bine!"

Pițurcă are și un mesaj pentru contestatarii lui Rădoi. "Mie nu mi s-a părut la ultimul meci că ar fi securizat jocul, mie mi s-a părut aceeași manieră, nu poți spune că s-a apărat mai mult. Jucătorii de câmp și-au făcut mai bine treaba defensiv și ăsta a fost motivul pentru care echipa n-a luat gol.

Fiindcă în multe momente chiar au încercat să joace departe de poarta lor, dar adversarul a fost unul care are știința jocului colectiv, al menținerii posesiei, și România a fost obligată să se apere de multe ori în propria jumătate. 

Nu consider că Rădoi a schimbat ceva ca stil, ca filosofie, adică să se apere și să fie cineva nemulțumit de asta. Cine e nemulțumit își câștigă pâinea din asta, să spună ceva și să iasă audiența.

A fost foarte bine! Echipa națională a României a câștigat 7 puncte, și asta e important, restul, ce mai zice unul, altul… Deocamdată suntem pe locul trei, când o să fim pe locul doi, atunci e în regulă. Și atenție! Nu cred că Armenia este adversarul cel mai periculos pentru România în lupta asta, eu cred că tot Macedonia e, în continuare rămâne echipa periculoasă. De ce? Fiindcă are o echipă bună", a spus Victor Pițurcă, pentru playsport.ro.

România, pe locul al treilea în Grupa J

România se află pe locul al treilea după remiza de la Skopje la un singur puncte de Armenia, care a remizat cui Liechtenstein (1-1), miercuri, la Erevan. În alt meci, Germania a dispus de Islanda cu 4-0, la Reykjavik.

Luna viitoare, România va juca alte două meciuri în preliminarii, pe 8 octombrie, la Hamburg, cu Germania, iar pe 11 octombrie, cu Armenia, pe Stadionul Steaua din Bucureşti.

Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

GRUPA J - meciurile următoare

8 octombrie 2021: Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord (21:45)

11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)

11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)

14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!