Avertismentul lui Iordănescu pentru jucătorii săi înainte de meciul cu Clinceni 

FCSB joacă pe teren propriu cu Academica Clinceni în etapa cu numărul 10. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 24 Septembrie 2021, 13:54
Data actualizarii: Vineri 24 Septembrie 2021, 14:58

Edward Iordănescu a vorbit la conferința de presă premergătoare meciului cu Academica Clinceni din următoarea etapă. Antrenorul a ținut să puncteze ce ar trebui să se schimbe în rândul jucătorilor astfel încât echipa să nu mai aibă parte de momente precum cel de la Hunedoara, când FCSB a condus cu 3-0 și a fost egalată. 

„Suntem în fața unui nou joc important, la fel cum sunt toate. Am avut mai puțin de două zile la dispoziție să pregătim jocul, dar încercăm să capacităm cât mai bine. 

Concluzia mea este că la Hunedoara am avut o mentalitate duplicitară: 60 de minute am jucat ce se recomanda, după care ne-am gândit că putem să jucăm și fără responsabilitate, iar fotbalul a demonstrat că te pedepsește. Mi-aș fi dorit ca lucrurile să se termine mai repede, nu s-a întâmplat, iar echipa trebuie să demonstreze că a înțeles mesajul meu.

Cine crede că reușește să facă față pretențiilor pe care le avem, greșește. Aici merge doar cu 100%, sunt convins că ei au înțeles mesajul meu.

Am spus ce aveam de spus, nu îmi schimb poziția de la o zi la alta, dacă făceam analiză după primele 60 de minute, aveam doar lucruri pozitive de spus, jucătorii tineri au arătat lucruri bune. Ianis a înscris de două ori, Musi a intrat foarte bine și a înscris, după un blackout nejustificat, lucrul ăsta s-a mai întâmplat în trecut. 

Până când nu vom construi o mentalitate solidă, nu vom putea să ne îndeplini obiectivele. După minutul 60, lucrurile au luat o turnură neașteptată și nu au mai putut fi controlate de noi. 

Tinerii au sprijinul meu, dar trebuie să arate că îl înțeleg. Când ai titlul și Cupa drept obiective, e mai greu să stai după ei. Avem nevoie de energia lor, dar și de jucători cu experiență. 

Mi-e greu să sintetizez ce trebuie pus la punct. Mentalitatea, gândirea, personalitatea din joc, faptul că facem greșeli ușoare, de neacceptat la nivelul ăsta, mă supără. Trebuie să se alinieze pretențiilor mele. Sunt implicați în ceea ce privește procesul de pregătire, sunt dedicați. Echipa răspunde foarte bine la antrenamente”, a spus Iordănescu la conferință.

„Va fi o altă determinare!”

În ceea ce privește meciul cu Academica Clinceni, care vine pe Arena Națională cu un nou antrenor, după numirea lui Ionuț Chirilă pe banca tehnică, Iordănescu a dezvăluit că jucătorii echipei de pe ultimul loc vor arăta o altă determinare. 

„Clinceni are un nou antrenor, va fi o altă determinare acum. Sunt foarte mulți jucători la Clinceni care anul trecut au jucat în play-off, trebuie să fim în gardă”, a spus antrenorul. 

Modifică setările cookies