Budescu, schimbat total la FCSB! :) Iordănescu a dezvăluit cât a alergat jucătorul în meciul cu Hunedoara

FCSB se pregătește de meciul cu Academica Clinceni de pe teren propriu

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 24 Septembrie 2021, 13:08
Data actualizarii: Vineri 24 Septembrie 2021, 13:58

Roș-albaștrii s-au chinuit în meciul cu CS Hunedoara și au reușit să se califice în optimile Cupei României, după 5-3 în prelungiri. FCSB a condus cu 3-0, însă gazdele au reușit să revină și să trimită meciul în prelungiri, spre furia lui Edward Iordănescu. Tehnicianul s-a arătat dezamăgit de atitudinea fotbaliștilor săi, care au cedat psihic după primul gol încasat. 

Constantin Budescu a fost titular în meciul cu CS Hunedoara, fiind și primul meci în care este trimis titular de la revenire, și a fost ținut în teren de Iordănescu până la finalul meciului, deși nu acesta a fost planul antrenorului, după cum a dezvăluit chiar el, la conferința de presă premergătoare meciului cu Academica Clinceni. 

„Nu asta aveam planificat pentru el!”

Cu toate astea, mijlocașul a reușit un lucru impresionat în meciul din Cupă. Iordănescu a mărturisit că Budescu a alergat peste 14 kilometri cu Hunedoara, lucru neobișnuit pentru jucătorul cunoscut deja pentru lejeritatea cu care se desfășoară pe teren. 

„Peste 14 km alergați, 14 400 și ceva, aproape de 15 000. Nu am planificat asta pentru el, aveam în cap altceva, să îi dau 60-70 de minute și după era unul dintre vizați pentru schimbare, tocmai să îl menajez și să îl am în grafic pentru acest meci.

Voiam să îmi las decizia de a o lua în preajma jocului, în funcție de feedback-ul pe care îl aveam de la el. Am făcut schimbări în sensul ăsta, pe Ianis tot de aia l-am scos, Șerban e accidentat, Tavi Popescu s-a accidentat, suntem la limită cu jucătorii U21, făcea parte din strategia de menajare”, a declarat Iordănescu la conferința de presă. 

„Va fi foarte greu!”

Tehnicianul a ținut să puncteze că s-ar putea ca mijlocașul să nu primească minute în următoarea etapă, cu Academica Cliceni, tocmai din aceste considerente.

„S-a întâmplat un lucru pe care nu îl doream, de aceea l-am ținut în teren până la final, să ne asigurăm calificarea. Acum va fi foarte greu să îl avem proaspăt, dar vom vedea. Mai avem două antrenamente”, a spus antrenorul. 

Modifică setările cookies