Liga 1

A ascuns Becali suma reală a transferului lui Moruțan? Cât ar urma să primească, de fapt, patronul FCSB

Gigi Becali a mai realizat un transfer de marcă!

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 01 Septembrie 2021, 18:33
Data actualizarii: Miercuri 01 Septembrie 2021, 18:47

După ce l-a vândut pe Dennis Man la Parma, la începutul acestui an, Gigi Becali a reușit să mai facă o mutare remarcabilă, care îi asigură câteva milioane de euro, însă suma nu ar fi chiar cea pe care a anunțat-o el. 

Olimpiu Moruțan a semnat în urmă cu o săptămână cu Galatasaray, după mai multe runde de negocieri și insistențe din partea turcilor. Gigi Becali a dezvăluit transferul exclusiv pentru sport.ro, iar atunci mărturisea că va încasa 5.7 milioane de euro în schimbul său, 4.2 milioane pe loc și încă 1.5 milioane de euro bonus dacă Galata se califică în grupele Europa League. 

  • A ascuns Becali suma reală a transferului lui Moruțan? Cât ar urma să primească, de fapt, patronul FCSB

Situația ar fi de fapt alta, iar Gazeta Sporturilor dezvăluie că Gigi Becali ar fi ascuns de fapt suma reală a transferului. Sursa citată informează că suma reală ar fi de fapt de 3.5 milioane de euro, pe care FCSB ar urma să o primească în patru rate. Prima rată din transfer urmează să fie achitată în luna noiembrie și va fi de 700 000 de euro. 

Prețul lui Moruțan poate ajunge la 4.1 milioane de euro dacă jucătorul va mai bifa încă 14 meciuri, FCSB mai încasează 600 000 de euro.

Roș-albaștrii și-au păstrat și un procent de 20% dintr-un următor transfer al lui Moruțan, iar în cazul calificării Galatei în grupele Champions League, există un bonus de un milion de euro. Pentru un loc în grupele Europa League, FCSB primește 300 000 de euro. 

Mai mult, site-ul de specialitate Transfermarkt anunță aceeași sumă pentru transferul lui Olimpiu Moruțan, de 3.5 milioane de euro. 

Turcii, încântați de debutul lui Olimpiu Moruțan 
 

Jucătorul român a fost trimis titular de Fatih Terim în meciul cu Kasimpasa, încheiat 2-2, la doar câteva zile de la transfer, iar prestația sa s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Moruțan i-a pasat decisiv lui Cicâldău la primul gol al Galatei, iar la cea de-a doua reușită a fost cel care a inițiat faza care a dus la gol. 

Presa din Turcia a anunțat că șefii Galatei sunt încântați de jocul bun arătat de Moruțan, laudându-l pe fotbalistul român. Nici prestația lui Cicâldău nu a trecut neobservată, mijlocașul adus de la Universitatea Craiova fiind și el apreciat. 

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies