Cine s-ar fi așteptat? Interes confirmat pentru Olimpiu Moruțan, chiar dacă mijlocașul e accidentat

Olimpiu Morutan EURO 2024 Galatasaray Romania EURO 2024 Olimpiu Moruțan / Foto: Imago Images
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 08:50
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 08:53

Olimpiu Moruțan, interesant pentru mai multe cluburi chiar dacă e accidentat!

Moruțan a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile de la piciorul drept în meciul Ankaragucu - Beșiktaș (scor 0-0), disputat pe 23 aprilie, în semifinalele Cupei Turciei. Mijlocașul ofensiv are nevoie de o perioadă de aproximativ 6 luni pentru recuperare, astfel că nu face parte din lotul României pentru EURO 2024, chiar dacă este în Germania alături de selecționata tricoloră.

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, spunea că Moruțan se recuperează, într-o perioadă, în cadrul bazei de pregătire a campioanei României. Mijlocașul a fost jucătorul FCSB-ului în perioada 2018-2021, iar ulterior a fost vândut în Turcia, la Galatasaray.

  • Olimpiu Moruțan / Foto: Imago Images

Olimpiu Moruțan, interesant pentru mai multe echipe

Moruțan a mers în cantonamentul naționalei României pentru a-i vizita pe colegii de la lot înainte de EURO 2024, iar ulterior Edward Iordănescu a decis că trebuie să facă și el deplasarea în Germania.

Internaționalul român s-a întors la Galatasaray în această vară, de unde era împrumutat, iar în sezonul viitor ar putea ajunge la o nouă formație din campionatul Turciei. Campioana este dispusă să-l vândă pe jucătorul de 25 de ani, iar în presa din ”Țara Semilunei” s-a anunțat că Eyuspor este gata să ofere suma cerută de Galatasaray, adică trei milioane de euro.

Ioan Becali a confirmat interesul pentru Olimpiu Moruțan

Acum, Ioan Becali a afirmat că de Moruțan sunt interesate formații din afara Turciei, astfel că șansele să plece de la Galatasaray rămân mari în ciuda accidentării.

”Moruțan, azi am vorbit cu el. E acolo cu echipa, se simte foarte bine. Deja avansăm în discuții cu echipe interesante pentru el. La Galatasaray s-a schimbat conducerea echipei de fotbal, nu mai e acel vicepreședinte care visa cai verzi pe pereți.

A adus jucători cu salarii de 3-4-5 milioane.. Galatasary e într-o criză profundă economică. Și aceste crize economice trebuie rezolvate. Noul, vechiul președinte, responsabil la secția fotbal, l-a pus puțin pe bancă și acolo va fi un fost director sportiv al clublui.

Un om care cunoaște problemele echipei Galatasaray și tot ce înseamnă fotbal în Europa. Deocamdată n-are cum să înceapă pregătirea cu Galatasaray, de abia spre sfârșitul lunii august va începe pregătirea.

Sunt cluburi care îl cunosc de anul trecut. Sunt câteva cluburi interesante care deja m-au întrebat când poate începe să se antreneze normal. Din afara Turciei, din cupele europene. Echipe care îl doreau anul trecut.

Galatasary îl dorea atât de tare la o echipă unde a început greu, nu prea a fost jucat și a urmat această accidentare. Nu pot să spun, e devreme. Stai să terminăm Campionatul European, el e acolo cu ceilalți. La momentul potrivit vei avea informațiile, tu și toată presa“, a spus Ioan Becali pentru Fanatik.

Statistici bune pentru Olimpiu Moruțan sezonul trecut

În stagiunea recent încheiată, Olimpiu Moruţan a jucat în 37 de partide pentru Ankaragucu, reuşind să marcheze cinci goluri şi să ofere patru pase decisive, în toate competiţiile. La finalul lunii aprilie, internaţionalul român s-a operat, după ce a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile.

Căpitanul echipei naţionale a României, Nicolae Stanciu, a declarat, într-un interviu pentru FRFTV, că regretă faptul că Olimpiu Moruţan este accidentat şi nu poate evolua la Campionatul European din Germania.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!