Nota primită de Moruțan după primul meci la Galatasaray

Olimpiu Morutan Galatasaray Super League Stranieri Nota primită de Moruțan după primul meci la Galatasaray
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 August 2021, 09:00
Data actualizarii: Luni 30 August 2021, 09:12

Olimpiu Moruțan a avut o prestație solidă la primul meci în tricoul noii sale echipe. 

Olimpiu Moruțan (22 ani) a fost al doilea jucător român pe care Galatasaray l-a transferat în aceasta vară, după ce i-a achitat 6.5 milioane de euro Universității Craiova în schimbul lui Alexandru Cicâldău (24 ani). 

În meciul de deplasare cu Kasimpasa, 2-2, Fatih Terim a vrut să își vadă la lucru noua achiziție în valoare de 4.2 milioane de euro, așa că l-a introdus pe teren încă din primul minut. 

  • Nota primită de Moruțan după primul meci la Galatasaray

Prestația mijlocașului adus de la FCSB i-a încântat pe turci, Moruțan reușind să își încununeze debutul cu o pasă decisivă chiar la golul marcat de Cicâldău. Cu toate acestea, Galatasaray a obținut doar o remiză, într-un meci în care pleca favorită, însă câștigul serii a fost Olimpiu Moruțan. 

În cele 72 de minute cu Kasimpasa, fotbalistul român a reușit un assist, a atins mingea de 43 de ori, a avut un procentaj de pase reușite de 83% (25/30), a livrat o pasă filtrantă, a câștigat 5 din 7 dueluri, a încadrat un șut pe spațiul porții și a trimis o minge peste poartă și a avut un procentaj de 100% la driblinguri reușite (3/3). Pentru toate aceste realizări, Moruțan a primit nota 7.7 din partea jurnaliștilor turci. 

După primele trei etape din Super League, Galatasaray ocupă locul 3, cu 7 puncte, iar în următorul meci, elevii lui Fatih Terim vor juca împotriva liderului Trabzonspor, care are punctaj maixmum, 9 puncte. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!