Novak Djokovic Pablo Carreno Busta Tenis Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Aur? Nici măcar bronz! Final de coșmar pentru Novak Djokovic la Jocurile Olimpice din Japonia

Aur? Nici măcar bronz! Final de coșmar pentru Novak Djokovic la Jocurile Olimpice din Japonia

Novak Djokovic a pierdut și finala mică a turneului olimpic de tenis, scor 4-6, 7-6, 3-6 în fața spaniolului Pablo Carreno Busta. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Sambata 31 Iulie 2021, 11:47
Data actualizarii: Sambata 31 Iulie 2021, 12:33

Turneul olimpic de tenis s-a încheiat cum nu se putea mai prost pentru liderul mondial, Novak Djokovic. Triplu campion în turneele de mare șlem disputate în acest an, sârbul venea la Tokyo cu intenția clară de a cuceri prima medalie de aur a carierei în proba de simplu.

Doar că ruperea de formă bruscă din semifinala cu Alexander Zverev l-a costat pe Djokovic întregul obiectiv olimpic. În finala mică, 'Nole' a arătat o dispoziție slabă de joc, cauzată și de căldură până spre jumătatea secundă a setului doi. 

Pablo Carreno Busta a visat și a câștigat o medalie la Tokyo! 


Djokovic a revenit de la minge de meci și a câștigat setul cu 8-6 în tiebreak, dar în setul decisiv a căzut la fel de ușor precum s-a ridicat în manșa anterioară. Carreno Busta - care a declarat încă de la începutul turneului că visează la o medalie - a făcut cu mare dificultate hold la 1-0 în decisiv, după care a făcut break-ul de care a ținut până la finalul partidei pentru a-și adjudeca prima medalie olimpică din carieră.

Pierzător în finala mică la Tokyo, Novak Djokovic rămâne cu o medalie de bronz în palmaresul olimpic din probele de simplu, dar a supărat o țară întreagă când a decis să nu participe în finala mică a probei de dublu mixt, alături de Nina Stojanovic. Adversarii lor, australienii John Peers și Ashleigh Barty au primit, în consecință, medalia de bronz. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!