Tenis

VIDEO S-a reușit imposibilul! Pablo Carreno Busta a câștigat punctul, deși era de partea opusă a fileului: cum s-a întâmplat

Intuiția și controlul spaniolului Pablo Carreno Busta au făcut posibilă o realizare foarte rar întâlnită pe terenul de tenis. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 07:09
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 07:58

Pablo Carreno Busta a reușit ceea ce părea odată imposibil pe terenul de tenis. Tenismenul spaniol a câștigat un schimb de mingi în timp ce se afla în terenul advers. 

Totul s-a întâmplat în setul trei al meciului din turul secund pe care ibericul l-a disputat împotriva olandezului Tallon Griekspoor. Medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice a ridicat publicul în picioare, sărbătorind reușita.

În final, Carreno Busta a câștigat partida de cinci seturi, scor 6-3, 6-7, 7-6, 3-6, 6-4, la capătul a 4 ore și 10 minute de joc. 

Pablo Carreno Busta, candidat la „punctul turneului” în ediția 2022 a Openului Australian

La scorul de 6-3, 6-7, 4-3, Griekspoor a ratat un smash, dar a atins mingea cu rama. Căpătând boltă și efect invers, mingea a aterizat în terenul spaniolului, care a intuit din timp traiectoria acesteia și a urmărit-o până în terenul advers.

Ocolind cu brio stâlpul de rezistență al fileului, Pablo Carreno Busta a ajuns să lovească ultima minge a punctului în timp ce racheta sa se afla în terenul advers, după care a pășit pe partea olandezului. 

Reușita a fost posibilă și validată de arbitru datorită abilității spaniolului Pablo Carreno Busta de a nu atinge fileul cu racheta ori cu oricare altă parte a corpului.

Performanța ibericului din setul al treilea nu a fost singura nebănuită a acestei partide, Tallon Griekspoor reușind în setul decisiv un lob norocos foarte rar întâlnit în circuitul ATP 

Modifică setările cookies