VIDEO S-a reușit imposibilul! Pablo Carreno Busta a câștigat punctul, deși era de partea opusă a fileului: cum s-a întâmplat

Australian Open 2022 Pablo Carreno Busta Tenis ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 07:09
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 07:58

Intuiția și controlul spaniolului Pablo Carreno Busta au făcut posibilă o realizare foarte rar întâlnită pe terenul de tenis. 

Pablo Carreno Busta a reușit ceea ce părea odată imposibil pe terenul de tenis. Tenismenul spaniol a câștigat un schimb de mingi în timp ce se afla în terenul advers. 

Totul s-a întâmplat în setul trei al meciului din turul secund pe care ibericul l-a disputat împotriva olandezului Tallon Griekspoor. Medaliatul cu bronz de la Jocurile Olimpice a ridicat publicul în picioare, sărbătorind reușita.

În final, Carreno Busta a câștigat partida de cinci seturi, scor 6-3, 6-7, 7-6, 3-6, 6-4, la capătul a 4 ore și 10 minute de joc. 

Pablo Carreno Busta, candidat la „punctul turneului” în ediția 2022 a Openului Australian

La scorul de 6-3, 6-7, 4-3, Griekspoor a ratat un smash, dar a atins mingea cu rama. Căpătând boltă și efect invers, mingea a aterizat în terenul spaniolului, care a intuit din timp traiectoria acesteia și a urmărit-o până în terenul advers.

Ocolind cu brio stâlpul de rezistență al fileului, Pablo Carreno Busta a ajuns să lovească ultima minge a punctului în timp ce racheta sa se afla în terenul advers, după care a pășit pe partea olandezului. 

Reușita a fost posibilă și validată de arbitru datorită abilității spaniolului Pablo Carreno Busta de a nu atinge fileul cu racheta ori cu oricare altă parte a corpului.

Performanța ibericului din setul al treilea nu a fost singura nebănuită a acestei partide, Tallon Griekspoor reușind în setul decisiv un lob norocos foarte rar întâlnit în circuitul ATP 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!