VIDEO Spania râde în Qatar, dar plânge acasă, în Cupa Davis: fără Nadal și Alcaraz, ibericii au fost eliminați de Croația

Croatia Cupa Davis Cupa Davis 2022 Marin Cilic Pablo Carreno Busta Spania Cupa Davis Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 09:30
Data actualizarii: Joi 24 Noiembrie 2022, 09:38

Echipa Spaniei a sfârșit învinsă de Borna Coric și Marin Cilic, care au calificat reprezentativa Croației în semifinalele Cupei Davis, de la Malaga. 

Turneul final al Cupei Davis 2022 a început cu două rezultate intrigante: în faza sferturilor, Australia și Croația au dispus de Olanda, respectiv Spania, cea din urmă confruntare consemnând o reală surpriză neplăcută provocată gazdelor.

Desfășurat la Malaga pe hard indoor, sfertul de finală dintre Croația și Spania i-a regăsit mai inspirați pe vizitatori. Borna Coric (26 ATP) l-a întrecut pe Roberto Bautista Agut (21 ATP) în minim de seturi, scor 6-4, 7-6 (4), în timp ce Marin Cilic (17 ATP) și Pablo Carreno Busta (13 ATP) au jucat o partidă umplută cu dramă. 

Spania, fără titlu de campioană în Cupa Davis, din 2019

Cilic s-a impus cu 5-7, 6-3, 7-6 (5), după 3 ore și 13 minute de joc, reușind să revină nu doar de la 0-1 la seturi, ci și de la 1-4 deficit în tiebreak-ul manșei decisive. Croația va căuta să câștige al treilea titlu de câștigătoare a Cupei Davis, performanță pe care au atins-o doar de două ori în istorie, iar ultima dată, în 2018. 

În ultimele două sferturi de finală, Germania va înfrunta Canada, iar Italia va primi replica Statelor Unite ale Americii. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!