HAI, ROMANIA | Povestea superba a sportivului roman care va participa pentru a 5-a oara in cariera la Jocurile Olimpice

Campania "Hai, Romania" continua astazi cu povestea lui Adrian Crisan, campionul roman la tenis de masa.

S-a apucat de tenis de masa la varsta de 6 ani, a stat 18 ani in Germania si a reusit performanta de a se califica la 5 editii ale Jocurilor Olimpice la rand. Asta este povestea lui Adrian Crisan, jucator de tenis de masa pentru Romania la Rio 2016:

"M-am apucat de tenis de masa la varsta de 6 ani. Tata era pasionat de tenis de masa de mic. S-a decis alaturi de mama sa ma dea la tenis de masa in Bistrita. Eram mic, abia ajungeam la masa. Prima mea competitie a fost Paleta de Argint, un concurs pentru copii pana la 10 ani. Din pacate nu eram foarte inalt. Eram cat tarcul dintre mesele de joc. Mi-a placut foarte mult."

"Prima medalie importanta am avut-o la 9 ani. Am reusit sa castig Paleta de Argin, campionatul national pe echipe pana la 10 ani. Iti trebuie dorinta si placere de a juca tenis de masa. Trebuie sa ai disciplina de fier, ca sa te poti tine de un program, sa te poti antrena in fiecarezi, sa stai bine psihic. Apoi vine parte fizica, partea tactica"

"Sunt un marefan al altor sporturi, imi place baschetul, imi place tenisul de camp, imi place fotbalul, dar sa si alerg. Sunt un sportiv in toata puterea cuvantului. Imi place sa alerg pentru ca ma mentine intr-o forma foarte buna fizica si psihica. Alerg aproape de cand am inceput tenisul de masa. Ma si relaxez, imi si elimin energia negativa din mine si raman cu energie pozitiva si ma simt foarte fit."

VEZI IN SECTIUNEA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SUPERBE ALE ROMANILOR DE LA RIO 2016

"In Germania am petrecut 18 ani de zile. Am iesit campion in Germania, am luat 3 Cupe, apoi am mai luat un titlu la Werder Bremen, unde am stat 5 ani."

"In plan personal meciul vietii a fost cand m-am casatorit alaturi de minunata mea sotie Diana. Am avut norocul sa fiu sustinut de familia mea, pentru ca m-au inteles ca trebuie sa ma antrenez mai mult, sa ma duc la competitii."

"Atunci cand m-am calificat la prima olimpiada de la Sydney a fost o surpriza uriasa pentru mine. Mai erau doar 3 locuri disponibile in lume si am reusit sa castig acel concurs care mi-a dat biletul. Dupa Sydney am mers la Atena, la Beijing si la Londra, unde am ajuns pana in sferturi. Sper ca la Rio sa fac o performanta mai buna"

"Pentru mine, sa ma calific la 5 editii consecutive ale JO mi se pare foarte mult. Cand eram copil visam sa ajung la JO, acum am reusit sa ajung la a cincea participare. Asta e motivul pentru care fac tenis de masa. Asteptarile mele sunt sa fiu in forma cat mai buna psihica"

VEZI IN SECTIUNEA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SUPERBE ALE ROMANILOR DE LA RIO 2016

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ciclonul din Marea Neagră aduce inundații în România. În Galați, oamenii au ieșit cu barca pe străzi
BRAT
Modifică setările cookies