HAI, ROMANIA. Promisiunea Elizabetei Samara, de 5 ori Campioana Europeana, inaintea Jocurilor Olimpice de la Rio

Campania "Hai, Romania" continua astazi cu povestea Elizabetei Samara, una dintre cele mai bune jucatoare de tenis de masa din lume.

Samara are 27 de ani si face tenis de masa de o viata. A povestit cum a inceput totul:

"Am inceput la 5 ani jumate. Fratele meu a inceput primul, iar eu cu mama ne-am dus ca sa-l luam de la sala. Si la varsta aia era ca o joaca pentru mine. Am vrut si eu sa fac, cu mingea, cu paleta, cu stanga faceam. Antrenorul m-a vazut si i-a zis mamei mele sa ma tina ca o sa fiu mare jucatoare, mare talent si din ziua aia fac asta zilnic"

"Tin minte cand aveam 7 ani si era Cupa Martisorului, la Constanta. Si am castigat doua bomboane si o diploma. Eram locul 1, la varsta aia. Dupa ce am castigat locul 1 la Europenele din Rusia am simtit ca sunt privita altfel, cu alti ochi. Lumea, fetele vor sa ma invinga, vor sa ma bata. Dar asta e un mare lucru, e presiune mare si daca nu stii sa te tii vei avea de pierdut"

DESCOPERA IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SENZATIONALE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

"Eu am o superstitie. Daca vad ca joc cu tricou de culoare rosie, ca la europene si daca vad ca reusesc sa castig cu ala, cu ala stau 7 zile. Il spal la hotel, a doua zi il iau de dimineata sa joc in acea culoare"

"Dupa un punct castigat nu poti sa stai nici 2, 3 secunde. Nu poti sa te bucuri de acel punct. O iei de la capat. Ca si la meciuri. Ai un meci la 11 dimineata, bati numarul 1 mondial, apoi ai meci peste doua ore."

Dupa aproape 22 de ani de tenis de masa, Elizabeta a strans o medalie de argint la mondiale, 5 medalii de aur la europene, doua de argint si doua de bronz. Spera ca la Rio 2016 sa vina si prima medalie olimpica.

"E un mare avantaj sa fii stangaci. Mingea vine mai anapoda de la un stangaci. Ai mai multa siguranta. Poti sa dai mingea unde vrei tu"

"Multi zic ca nu am nevoie de picioare, decat de o mana, si ma atac un pic. Dar cand le zic ce facem noi la sala, ca alerg o ora dimineata, ca stau cu haltera in spate. Ei ma iau si-mi zic: "Pai cum, ca la voi la ping-pong..." Cand aud ping-pong ma enervez. Cine nu stie si nu face sport... "

"De cand am inceput sa fac fitness si sa am regim alimentar bun, iar antrenorul meu de fitness facea yoga, am zis sa incep si eu. Fac zilnic la 5 dimineata. Ma linisteste si imi da o alta stare, de bine, de relaxare, de zen. Imi pun si gandurile in ordine. Te simti mai eliberat"

"Daca la Beijing a fost ca un vis sa ma calific, la Londra am ajuns in primele 16, iar acum simt ca pot sa ajung mai departe, sferturi, semifinale"

DESCOPERA IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SENZATIONALE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ploile abundente au făcut prăpăd în țară. 49 de localități din 18 județe, grav afectate
BRAT
Modifică setările cookies