Hai, Romania | De la el poate veni surpriza Romaniei la Rio: atletul care se pregateste sa asculte imnul pe podium! 

Campania "Hai, Romania" il prezinta azi pe atletul Andrei Gag de la aruncarea greutatii. 

Andrei Gag practica atletismul din copilarie, dar s-a reprofilat pe aruncarea greutatii de doar trei ani. A fost suficient ca sa castige medalii si sa se califice la Rio. Povestea lui Andrei Continua. El vrea sa aduca atletismului romanesc o medalie nesperata de aur la Jocurile Olimpice.

DESCOPERA IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SENZATIONALE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

"Am inceput cu aruncarea discului, imi erau greu, nici nu stiam nimic despre sportul asta. Am facut 10 ani aruncarea discului. Am iesit vicecampion mondial in Canada. In 2013 am avut un campionat international al Romaniei, am dat si greutate, iar acolo am avut un rezultat rezonabil. Eram singur, nu aveam antrenor. Mi s-a parut un sport de maturitate, de barbatie. Nu trebuie sa ai doar forta, sunt oameni foparte mari, dar trebuie si mobilitate.

Cupa Europei a fost prima data in Romania, la mine acasa, la Arad. Au venit multi concurenti de talie mondiala, i-am batut cu 1 metru si am castigat singura medalie de aur dintre reprezentantii Romaniei la probele de aruncari.

Sunt urcusuri si coborasuri in viata de sportiv, la fiecare coborare ai o cumpana de gandire. Te gandesti, de ce fac? pentru ce fac? cine ma obliga? De ce nu fac lucruri mai simple, fara sa stau departe de familie.

Daca nu esti implicat nu perseverezi si nu ajungi pe cea mai inalta treapta.

Olimpiada e ceva iesit din comun, e competitia suprema, e ceva wow sa iei o medalie olimpica sa fii campion. Sper sa trec usor de calificari si apoi sa ajung in finala. Se poate intampla orice in finala.

Nu pot sa-mi dau seama cat de emotionant e sa-ti cante imnul sus pe podium. Imnul il canta doar la locul 1, merg acolo sa-mi demonstrez valoarea si ce pot. O sa las rezultatul meu sa vorbeasca la sfarsit".

DESCOPERA IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SENZATIONALE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cîţu către prefecţi, despre vremea rea: E o situaţie dificilă, toată lumea să fie pregătită. Nimeni nu pleacă nicăieri
BRAT
Modifică setările cookies