HAI, ROMANIA | "Primul meu turneu? Nici nu stiam sa tin scorul" Azi a ajuns alaturi de primele 30 de jucatoare ale lumii si promite un RIO perfect. Povestea Irinei Begu

Campania "Hai, Romania" continua astazi cu povestea Irinei Begu.

Pentru Irina Begu, 2016 este un an cu totul si cu totul special. Se pregateste de Jocurile Olimpice de la Rio, de unde vrea sa se intoarca acasa cu o medalie.

"Am mai multe pasiuni. Imi place sa gatesc cand sunt acasa. Imi place sa joc handbal, insa nu am mai facut-o de ceva timp, dar cel mai mult imi place sa merg cu bicicleta, fie in tara, fie in afara, incerc sa inchiriez o bicicleta si sa ma recreez un pic."

"Cand ma intorc de la antrenament seara, jumatate de ora, o ora merg. Incerc sa ma bucur de timpul meu liber. Dar pasiunea mea principala este tenisul si ma voi voi bucura mereu de ceea ce fac"

VEZI IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SUPERBE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

"Tenisul l-am inceput la varsta de 3 ani si jumatate, in Germania, cu matusa mea, care era antrenoare de tenis. A fost o dragoste la prima vedere, as putea spune. Am inceput sa strang mingi si matusa mea s-a trezit cu mine batand mingea la perete. Mama mi-a povestit ca imi doream foarte mult sa joc, nu voiam sa dorm la pranz, tot timpul liber imi doream sa-l petrec pe terenul de tenis."

"La varsta de 7 ani, cand am inceput scoala, m-am gandit sa incep mai serios si cu tenisul. Primul turneu a fost la varsta de 7 ani si jumatate, la Dinamo. Tin minte ca nu stiam sa tin scorul. Mama si cu fratele meu erau in tribuna si imi strigau scorul. Am pierdut 6-0, 6-0, dar a fost o experienta foarte frumoasa, mi-a fost putin greu si fiind ambitioasa am inceput sa plang si nu intelegeam de ce am pierdut 6-0, 6-0."

"La varsta de 14 ani a fost o selectie la Federatia de Tenis. Primele doua jucatoare mergeau la Europenele de Est. Timp de doua saptamani erau doua turnee, iar primii 8 clasati mergeau o luna de zile cu ITF. A fost prima deplasare cu victorii importante si momente frumoase. Am cunoscut antrenori, jucatori foarte buni. Am avut un idol, Martina Hingis, incercam s-o copiez, sa-mi prin parul ca ea, sa imi cumpar echipamentele ei. Imi doream sa fiu ca ea si sa joc impotriva ei"

"In urma cu 10 ani ma gandeam ca voi fi in top, dar niciodata nu ma gandeam ca voi intra in top 30, dupa care sa am un clasament tot mai bun si obiectivele mele sa creasca de la an la an. Nu stiu ce va fi peste 20 de ani, ce va fi maine. Nu ma vad antrenand, imi doresc o familie, copii, dar din punct de vedere profesional inca nu stiu."

"Olimpiada inseamna foarte mult pentru mine. Faptul ca e odata la 4 ani o face si mai speciala. Este un sentimen unic, ne reprezentam tara cand sunt in turnee, insa atunci cand vine vorba de Olimpiada sau Fed Cup e special, unic. Esti langa cei mai buni sportivi din lume"

"Ca obiectiv imi doresc ca alaturi de Monica sa luam o medalie la dublu, iar la simplu sa fac cat mai bine. E ca un turneu de grand slam. Mi-as dori ca cei de acasa sa fie alaturi de noi, iar noi sa nu ii dezamagim." - Irina Begu.

VEZI IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SUPERBE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cum vă puteți cumpăra până la şase ani de vechime în muncă. Termenul limită este 1 septembrie 2023
BRAT
Modifică setările cookies