HAI, ROMANIA. Povestea fantastica a celei mai puternice femei din Romania! Planurile Andreei Aanei pentru Rio

Campania "Hai, Romania" continua cu povestea Andreei Aanei.

Are 22 de ani si e una dintre cele mai puternice femei din Romania.

Andreea Aanei e halterofil, a strans 3 medalii de bronz la Europene si merge la Rio sa impresioneze o tara intrega.

"De haltere m-am apucat la varsta de 13 ani. Am fost selectata la scoala. Mama nu era atunci acasa, era internata intr-un spital cu niste probleme de sanatate si eram doar cu tata. Cand i-am spus ca au venit si scoala si voiau sa ma duc sa fac haltere, el a fost de acord. Daca eu vreau, mi-a zis ca pot. Cand am vorbit cu mama, ea nu a vrut, pentru ca e sport de baieti, ce fac cu scoala, sa termin macar un liceu."

"M-am dus acolo, m-a intrebat daca imi place, si m-a lasat dupa ce i-am zis ca da. Nu ma gandeam ca o sa fac un sport vreodata, dar a fost selectia pentru haltere, box si am ales haltere. Cand am intrat prima data in sala de haltere era un zgomot... mi s-a parut ciudat la inceput."

VEZI IN SECTIUNEA "HAI, ROMANIA" CELE MAI TARI POVESTI ALE ROMANILOR DE LA RIO

"A inceput sa-mi placa si mie usor, usor. Am avut emotii foarte mari la primul concurs. Am luat primele doua incercari la smuls, dar pe a treia am ratat-o. Am inceput sa plang si de emotii. M-am linistit apoi, mi-a zis antrenorul ca nu e nimic. Apoi la aruncat am patit la fel si iar am inceput sa plang."

"Ca sa faci haltere trebuie sa ai ambitie in primul rand. Eu sunt ambitioasa. Ce imi propun reusesc sa fac. Cel mai important concurs la care am fost a fost Europeanul de seniori, unde am luat 3 medalii de bronz. Eu eram junioara atunci. Ridicand tone in fiecare zi, e foarte greu, mai ales pentru o fata"

"Bataturile in palma sunt dureroase. O sa le am mereu, chiar si dupa ce ma las o sa le am cateva luni. Stiam ce ma asteapta. Asta este"

"Avem timp liber foarte putin. Imi place ca dincolo de sala sa ma duc la salon sa ma aranjez, sa ma relaxez. Imi place sa-mi fac unghiile, sa ma pensez, sa ma vopesesc la par. E momentul meu de relaxare, ma gandesc la concursuri, la familia mea"

"Pentru mine, participarea la Olimpiada am visat-o de la inceput. E cel mai mare concurs. Tintesc la o medalie, dar nu se stie ce va fi. Mi-ar placea sa se uite oamenii la TV, cand voi participa. Medalia nu va fi doar pentru mine, ci si pentru cei care se uita la mine", povesteste Andreea Aanei.

VEZI IN SECTIUNEA "HAI, ROMANIA" CELE MAI TARI POVESTI ALE ROMANILOR DE LA RIO

VIDEO PROTVPLUS.RO

Vremea devine caniculară în toată țara și va fi depășit pragul critic. Zonele unde vor fi 38 de grade
BRAT
Modifică setările cookies