HAI, ROMANIA! De la premii in dulciuri si un ghiozdan, la medalia olimpica de argint in 2012. Drumul lui Dolniceanu pentru un aur istoric la Rio

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Iulie 2016, 12:55
Data actualizarii: Luni 18 Iulie 2016, 12:58

Campania "Hai, Romania" continua cu povestea lui Tiberiu Dolniceanu, vicecampionul olimpic la scrima in 2012.

La 28 de ani, Tiberiu Dolniceanu se gandeste la Rio ca la o ultima olimpiada din cariera. Vicecampionul olimpic din 2012 si-a amintit cum a inceput acest sport pentru el:

"Eram la scoala, aveam 7 ani jumate, 8 ani, ai mei au zis ca sunt foarte energic si ca mai bine ma trimiteau la sport sa-mi consum energia acolo. Asa am ajuns in sala de scrima"

"Prima mea medalie de aur a fost la cupa Mos Craciun acum multi ani, unde am castigat concursul si am primit dulciuri, ghiozdan. Era un lucru nou si interesant pentru mine. Era prima medalie si era si aur si eram mandru. Eu asteptam mult mai multe concursuri. Cupa 1 martie, cupa 8 martie."

DESCOPERA IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SENZATIONALE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

"Imi placea sabia foarte mult. Atunci mi se parea grea, dar antrenorul ne spunea sa o tinem mult in mana, sa lucram cu ea si o sa ni se para foarte usoara. Imi aduc aminte ca faceam pasi de scrima si pe strada dupa ce ieseam din sala. Si masca era foarte grea atunci. Totul era ciudat. Din cate stiu, echipamentul cantareste cam 6 kilograme"

"Olimpiada e, cum zice toata lumea, visul suprem. Aici totul e diferit. In primul rand, atmosfera din sala, te uiti la fetele sportivilor si toata lumea e foarte concentrata, nu mai rade nimeni. In celelalte concursuri in care ne intalnim cu totii fiecare o lasa mai moale, ba rade, dar aici toata lumea e serioasa. Stii ca ai sanse mari la medalii si e ziua care iti poate schimba viata."

Dupa Rio, Tiberiu are multe planuri:

"Cand ma intorc de la Olimpiada vreau sa va spun cu drag ca ma insor. Probabil dupa o sa facem si un copil, ca sa am si eu ce face, in caz ca o sa ma las dupa olimpiada."

"Pasiunea mea e pescuitul, e locul in care ma relaxez total dupa orice competitie, cantonament. Ma relaxeaza foarte mult apa si trasul pestelui, in cazurile bune"

"Nu merg cu nicio frica la Rio, nu mi-e frica de nimeni. Sper si vreau sa cred ca sunt altii carora le este frica de mine si vreau ca ceilalti sa se uite la mine ca fiind un sportiv foarte bun."

"In proba de sabie masculin m-am calificat doar eu. Eu nu o consider o responsabilitate, chiar ma simt mandru ca m-am calificat doar eu. Vom merge cu ce avem, suntem obisnuiti cu foarte greu si sper sa vin de acolo cu o medalie"

Campion mondial in 2009 pe echipe si campion european in 2013 la individual, Dolniceanu a stras in cariera o medalie la JO, 7 la mondiale si 3 la europene. La Rio vrea aurul care ii lipseste.

"E mai bine sa nu ma gandesc la aur si sa am o surpriza dupa terminarea concursului. E altceva sa fii campion olimpic si altceva oricare alta medalie de la olimpiada"

DESCOPERA IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SENZATIONALE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!