Hai, Romania | "Sunt motivat sa arat ca si romanii pot fi buni sau chiar mai buni" Juniorul care va reprezenta Romania la Rio

"Hai, Romania" prezinta povestea lui Robert Glinta, juniorul care va reprezenta Romania la inot.

"Am venit sa invat sa inot la 9 ani, dupa o intamplare neplacuta la mare. Era sa ma inec, la o piscina, apa nu era foarte adanca, dar m-am speriat. Am hotarat ca ar trebui sa invat sa inot. Nu am venit cu gandul de a face inot de performanta. Am progresat foarte repede, am trecut in 2-3 luni de faza de initiere. Eram foarte comptitiv si imi doream sa fiu cel mai bun. Am ajuns la niste performante frumoase."


"Primele concursuri nu erau extraordinare. Primul campionat national a fost la Arad, ma clasam pe locurile 40-50. Am inceput sa iau prima medalie la 13 ani, la 50 m fluture. De atunci am simtit placerea de a castiga si de a fi pe podium."

DESCOPERA IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SENZATIONALE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

"Nu cred ca am nimic in plus fata de ceilalti inotatori de performanta. Eu imi doresc sa devin mai bun si imi doresc foarte mult sa ajung in topul mondial. Imi place sa muncesc, alta optiune nu este. Ma dedic 100% acestui sport. Stiam ca e greu la sportul de pefortmanta. Mi-a placut. Imi placea sa fie greu, asta m-a lansat asupra celorlalti."

"Anul trecut am reusit sa obtin medalia de aur la campionatul mondial de juniori de la Singapore, iar cu acea medalie de aur a venit si biletul meu de participare la Jocurile Olimpice. A fost o senzatie foarte placuta sa vad steagul Romaniei deasupra steagului marii Britanii si al Statelor Unite, de atunci am fost foarte motivat sa arat ca si romanii pot fi la fel de buni ca ceilalti sau chiar mai buni."

DESCOPERA IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SENZATIONALE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO
 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Legea privind alocațiile copiilor a fost adoptată de deputații din comisia de muncă
BRAT
Modifică setările cookies