HAI, ROMANIA. A renuntat de doua ori la gimnastica, dar a revenit sa scrie istorie pentru Romania la JO! Povestea portdrapelului Romaniei la Rio, Catalina Ponor

Campania "Hai, Romania" continua astazi cu povestea Catalinei Ponor, portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Iulie 2016, 18:22
Data actualizarii: Vineri 22 Iulie 2016, 18:24

Face gimnastica de 24 de ani, s-a lasat de doua ori pana acum, dar a revenit in forta pentru o noua editie a Jocurilor Olimpice. Catalina Ponor vorbeste despre pasiunile ei, cat de mult inseamna gimnastica in viata ei si ce asteptari are de la Jocurile Olimpice de la Rio.

"Pentru mine este o pasiune sa conduc. Imi place foarte mult, ma relaxeaza. De multe ori s-a intamplat la Izvorani, cand eram noi tensionate sau aveam antrenamente putin mai grele si simteam ca am o presiune pe umeri, ca sunt incarcata, ma plimbam prin padure pana simteam ca ma eliberez de tot si ma intorceam inapoi. Dar o faceam cu drag, chiar ma relaxeaza. Nu incalc regulile, nu fac prostii prea mari."

"Am inceput gimnastica la 4 ani. Mamei i-a placut mult gimnastica atunci cand era mica, dar nu a reusit. Si-a dorit foarte mult o fata care sa faca gimnastica si uite-ma aici. Imi placea la paralele, dar in ziua de azi nu am nicio treaba cu ele. Cand eram mica imi placeau paralelele. Ii spuneam bunicului care lucreaza in constructii ca vreau un paralel in casa. Nu mi-a adus un paralel, mi-a adus un lemn de 2.5m - 3 metri, l-am pus si am facut barna din el"

DESCOPERA IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SENZATIONALE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

"Primul concurs la care am participat am castigat la barna si cand ajungeam acasa incercam sa le arat celor din casa ce am facut la antrenament. Asa a ramas aparatul meu preferat."

"Am avut mai multi idoli, am avut-o pe Nadia, pe Lavinia. Mi-a placut mult caracterul ei puternic. Am incercat sa iau din fiecare cat am putut si sa fac o gimnasta din mine cat mai perfecta, cu toate ca nu sunt, dar m-am straduit.", spune Catalina Ponor.

Ponor are 3 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Atena, in 2004, una de bronz si una de argint, are 3 medalii de argint la Mondiale si doua de bronz, 7 de aur la Europene, 2 de argint si 3 de bronz, iar in 2016 va fi portdrapelul Romaniei la Rio. Spera ca alaturi de aceasta onoare sa poata sa cucereasca si un aur olimpic.

"Sa ajungi campion olimpic este un sentiment unic. Nu poti descrie in cuvinte acele emotii pe care le ai. Pana la urma ai facut sacrificii, ai muncit, ti-ai dorit foarte tare sa ajungi acolo si este ca un vis implinit care devine realitate."

"M-am lasat in 2007 si am stat 4 ani acasa. In 2011 am revenit. In 2012 m-am lasat din nou. Chiar daca m-am lasat de acest sport, am revenit pentru ca imi place, pentru ca il fac cu atat de multa placere incat imi doresc sa stau in sala, in cantonament, sa resimt emotiile, dorinta aia de a munci cat mai multi si de a reusi sa obtin un rezultat. E ca un drog."

"E un sentiment unic sa porti drapelul. E ceva CE multi sportivi si-ar dori. Multi sunt care merita sa ajunga portdrapel, le multumesc celor care m-au votat din Comitetul Executiv. Mi-au indeplinit aceasta dorinta minunata."

"Cand nu s-a calificat echipa, am fost foarte dezamagita, pentru ca eu eram obisnuita cu niste rezultate. Eu vin dintr-o generatie care este campioana olimpica, este foarte greu sa te accepti intr-o astfel de dezamagire. Nu vreau sa-i zic esec, dar dezamagire este. Dar pana la urma mi-am asumat, merg mai departe, nu vreau sa pun presiune pe mine si sa zic ca am anumite asteptari. Tot ce trebuie sa fac este sa ma duc linistita, cu incredere, sa imi fac exercitiile cum stiu. Facand ceea ce am de facut corect si cu calm si rezultatul va veni si Doamne ajuta si medalia si tot asa", spune Catalina Ponor.

DESCOPERA IN CAMPANIA "HAI, ROMANIA" POVESTILE SENZATIONALE ALE SPORTIVILOR ROMANI DE LA RIO

Modifică setările cookies