JO 2016

Invinse, dar premiate cu cele mai speciale medalii ale Olimpismului. Doua sportive de la Rio vor intra in istorie: doar 17 astfel de medalii s-au acordat pana acum

Manchester City - Steaua, miercuri, de la 21:45, IN DIRECT la ProTV

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 22 August 2016, 14:32
Data actualizarii: Luni 22 August 2016, 14:47

Sute de medalii de aur, argint si bronz s-au acordat la Jocurile Olimpice de la Rio, dupa ce mii de sportivi s-au luptat pana la ultima picatura de sudoare pentru ele. 

Doua medalii acordate insa la finalul competitiei au poate o simbolistica mult mai puternica, una care arata adevaratul spirit al Olimpismului si scopul sportului in general.

CIO a decis sa le acorde atletelor Nikki Hamblin (Noua Zeelanda) si Abbey D'Agostino (SUA) doua medalii "Pierre de Coubertin", denumite dupa fondatorul Jocurilor Olimpice moderne.

Acordate de doar 17 ori pana acum in istoria de un secol al Jocurilor moderne, medaliile "Pierre de Coubertin" ii recompenseaza pe cei care imbratiseaza cu adevarat spiritul olimpic si dau dovada de o sportivitate iesita din comun.

Hamblin si D'Agostino au fost protagonistele unui moment impresionat in cursa de 5.000 de metri. In timpul alergarii, Hamblin, sportiva din Noua Zeelanda, s-a impiedicat si a doborat-o pe D'Agostino, accidentand-o destul de grav.

Lovitura puternic, D'Agostino a incercat sa continue cursa, insa a cazut din nou, moment in care Hamblin s-a oprit si s-a intors pentru a o ajuta sa se ridice. Cele doua au trecut linia de sosire umar la umar, cu Hamblin renuntand la lupta pentru medalie pentru a o ajuta pe D'Agostino sa incheie cursa.

"Sa castigi aceasta medalie e coplesitor. Sunt mandra ca am facut-o si cred cu tarie ca poti sa fii in acelasi timp si un competitor de temur, dar si o persoana buna si atenta la cei din jur. Toata lumea vine aici pentru a concura, dar sunt multi oameni care nu au aceasta posibilitate, iar calatoria e de asemenea foarte importanta. Este unul dintre cele mai importante din viata mea", a spus sportiva neozeelandeza.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies