EXCLUSIV Un portar al Rapidului a devenit și antrenor la doar 17 ani! 

Codruț Sandu antrenor portari portar rapid rapid fotbal feminin Speranta Popescu Fotbal intern Codruț Sandu / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Martie 2024, 07:36
Data actualizarii: Marti 05 Martie 2024, 07:46

Acesta antrenează echipa feminină de senioare, împreună cu un atacant legendar al giuleștenilor și cu mama sa. 

Codruț Sandu (17 ani) a figurat pe foaia de joc a meciului FC Dinamo 1948 - FC Rapid 1923, scor 1-7, din Liga 3 feminin de fotbal, ca antrenor cu portarii, în staff-ul condus de Iosif Damaschin și Speranța Popescu, ultima fiind mama sa. 

E antrenor cu portarii la Rapid, la doar 17 ani!

Apariția goalkeperul în staff-ul tehnic rapidist este suprinzătoare, în condițiile în care are doar 17 ani și este jucător activ. Sandu a fost junior la Concordia Chiajna, FC Dinamo, CSA Steaua și FC Rapid, fiind promovat în lotul echipei de seniori în 2022.

  • Codruț Sandu (centru) / Foto - arhivă personală (FB)

În septembrie 2023, a fost împrumutat la CS LPS HD Clinceni, echipa campioană a Ligii 4 de Ilfov în stagiunea precedentă și locul al patrulea în Seria 3 a Ligii 3, în actualul sezon. Acesta a fost cedat până la finalul sezonului actual și este titularul din poarta formației ilfovene. La meciul cu Dinamo, el s-a ocupat de încălzirea portarilor Alesia Ștefan și Vivienne Tununaru

Și mama sa a fost portar, fiind descoperită de Anghel Iordănescu

Internațional român U18, acesta are o poveste de film. Mama sa, Speranța Popescu, a jucat fotbal la Regal Sport, unde a fost direcționată de Anghel Iordănescu, după ce i-a remarcat calitățile în timpul unui meci-școală, Smart București și Olimpia Cluj, având meciuri în echipa națională și în cupele europene. Ea este cunoscută ca prima femeie din România care a primit licența PRO de antrenor, într-o promoție alături din care a mai făcut parte Adi Mutu, Mirel Rădoi, Marius Măldărășanu, Costin Curelea, Dorin Goian, Florin Bratu, Laszlo Balint sau Giani Kiriță.

Aceasta a apărat și a fost arbitru FIFA până când a trecut de patru luni de sarcină. Ulterior, a devenit antrenoare la junioarele lui Carmen București și ale Rapidului. Rapidist de mic, Codruț s-a antrenat cu Concordia Chiajna și s-a legitimat la Dinamo, care avea grupe de vârsta sa, în timp ce Rapidul activa în Liga 4. Ulterior, a fost disputat de CSA Steaua și Rapid, fiind lăsat liber de contract de Camera Națională de Soluționare a Litigiilor pentru a semna cu trupa din Giulești.

Despre acesta se știe că stă în peluză la meciurile Rapidului și că îi are ca nași de botez pe Daniel Pancu și Mihaela Stanciu. El este elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I", are rezultate bune și la școală și practică și atletismul, concurând în probele de 100 și 200 metri.

Foto - Gabriel Chirea, arhiva personală (FB)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!