Fotbalist, adjectiv! Un jucător talentat a renunțat la fotbal ca să se facă polițist

Danut Cozma Ardealul Cluj politist scm zalau scoala de politie Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Noiembrie 2021, 13:07
Data actualizarii: Joi 25 Noiembrie 2021, 13:22

Un jucător din Liga 3 a agățat ghetele în cui la doar 23 de ani, după ce a fost admis la școala de poliție. 

Dănuţ Cozma (23 de ani) a decis să rezilieze contractul cu SCM Zalău, locul cinci în Seria 10 a Ligii 3. Mijlocașul a anunțat deja conducerea că nu va mai juca fotbal, pentru că a fost admis la școala de poliție și va face o reconversie profesională.

Coleg de generație cu Hagi, Man și Coman

Considerat un jucător cu potențial, el a fost prezent la mai multe trialuri efectuate pentru selectarea jucătorilor pentru lotul național 1998, fiind coleg de generație cu Dennis Man, Florinel Coman și Ianis Hagi. Originar din Jibou, localitate aflată la 27 km de Zalău, Cozma s-a format la echipe județene de juniori și la Școala de Fotbal Ardealul Cluj-Napoca, iar la nivel de seniori a jucat pentru FC Ardealul, Sănătatea Cluj și SCM Zalău.

A fost legitimat la gruparea de sub Meseș din august 2020 până în luna noiembrie 2021, dar faptul că ieșise de sub incidența Regulii U20, nu evoluase prea mult în acest sezon și salariile sunt destul de mici la nivelul Ligii 3 a făcut să caute o carieră de viitor. Jucător talentat în ligile de mini-fotbal, el a absolvit Liceul cu Program Sportiv Cluj-Napoca și a studiat la Universitatea Babeş-Bolyai. 

"Un băiat cuminte, de caracter"

Acesta este al patrulea fotbalist care pleacă de la Zalău după venirea antrenorului Dorin Toma, după Andu Moisi, Răzvan Gorovei și Lorant Kis. "Dănuţ Cozma ne-a informat că a intrat la şcoala de poliţie şi nu mai poate continua cu fotbalul. Era un băiat cuminte, de caracter, care a fost la dispoziţia echipei. Chiar dacă a jucat mai puţin el a fost un jucător util", a spus managerul clubului din Zalău, Marius Paşca, citat de Sportul Sălăjean.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!