FRF academie juniori curs manageri Double Pass FRF Football Academies Fotbal intern

A dezvoltat fotbalul din Germania și Belgia, iar acum va ajuta FRF pentru formarea managerilor academiilor de juniori!

În 2022, primii 20 de manageri de academie vor absolvi FRF Football Academies, un curs ce va fi conceput alături de o prestigioasă companie belgiană, care a ajutat la dezvoltarea fotbalului din Belgia, Germania, Anglia sau Danemarca. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Decembrie 2021, 11:36
Data actualizarii: Miercuri 15 Decembrie 2021, 11:50

În ședința Comitetului Executiv FRF, care a avut loc ieri, 14 decembrie, a fost aprobată demararea unui proiect educațional pentru managerii academiilor de fotbal, conform Strategiei Tehnice a FRF, în care educația reprezintă un obiectiv esențial. Începând cu 2022, FRF își propune să contribuie la optimizarea potențialului tinerilor jucători de fotbal din România prin pregătirea managerilor academiilor de fotbal.

Primii 20 de manageri de academie vor absolvi cursul în 2022

Vor fi selectați cei mai buni 20 de manageri de academii din România, care vor intra într-un program intensiv de pregătire cu cei mai renumiți experți la nivel internațional, o premieră în fotbalul românesc. Costurile de școlarizare vor fi subvenționate de FRF cu 75%.

Programul va fi împărțit în 5 module desfășurate din ianuarie până în octombrie 2022 și va acoperi subiecte precum: managementul și rolul strategic al unei academii, managementul staff-ului și conectarea tuturor departamentelor, dezvoltarea unei filozofii la nivelul fiecărui club în strânsă legătură cu tendințele din fotbalul european, recrutarea, evaluarea și selecția jucătorilor talentați, dezvoltarea individuală, tranziția către prima echipă, identificarea unor indicatori de performanță în activitatea academiei și practica pe terenul de joc. Programul se dorește a fi continuat și în 2023.

Prestigioasa companie Double Pass va fi partenera FRF

Partenerul din zona de educație este compania belgiană Double Pass, care are o experiență globală în ultimii 20 de ani cu peste 1.000 de cluburi, dar și federații sau ligi profesioniste din Belgia, Germania, Danemarca, Japonia, Scoția, SUA sau Anglia. De asemenea, începând din 2020 este și partenerul FIFA pentru Talent Development Programme.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!