Tiradă în direct la adresa FRF și LPF: "Ne iau de papagali!". Se cere demisia lui Burleanu și Iorgulescu

  În direct la Ora Exactă în Sport, Adrian Porumboiu a avut un discurs dur la adresa principalelor foruri fotbalistice din România.
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 13:25
Data actualizarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 13:27

Întrebat despre greșelile de arbitraj din Liga 1, cu precădere la una din meciul CFR Cluj - Chindia 1-0, când Costache a preluat mingea cu mâna înaintea unicului gol al meciului, fostul patron de la FC Vaslui spune că doar VAR-ul ar putea rezolva astfel de situații.

Adrian Porumboiu cere ca Burleanu și Iorgulescu să demisioneze

Porumboiu le cere demisia lui Răzvan Burleanu și Gino Iorgulescu, șefii de la FRF și LPF, care nu au reușit până acum să introducă sistemul VAR în Liga 1.

"Dacă îmi permiteți, e o similitudine evidentă, se întâmplă de 30 de ani că facem autostrăzi, ies miniștrii desenează, cariocile diferite culori și nu desenează nimic. Când ar trebui, după ce ai spus că faci un km, 30, du-te, mă, acasă. 

Ne iau de papagali, dar papagali sunt ei pentru că istoria îi va pune la punct, nu au trecut nici măcar precum gâsca prin apă. Revenind la terenul din fotbal, este foarte clar: 'Gino, ai promis că faci treaba asta. Du-te, Gino acasă, ce să mai stai acolo. Burleanu, ai spus că faci treaba asta'. Oamenii stau și înghit treaba asta pentru că le convine și cluburilor, dacă oprea faza și nu se anula, ați văzut la Bayern cu Dortmund, ce henț și cum s-a dus, s-a aplecat, s-a văzut, e 11 metri, e clar că e henț. A intervenit VAR-ul, arbitrul nu avea cum să vadă sau dacă a văzut, nu a fost sigur pe el, de decizie.

Aici, dacă tot spun treaba asta și dacă nu reușești să implementezi VAR-ul ăsta și la Ligă, deși ești șef la Ligă, Gino, implică-te și fă treaba asta. Dacă nu o faci, pleacă, Gino, poate vine altul care poate să facă. Dincolo, la Federație, dacă nu stăm în dulcegării din astea care nu au nicio logică, nicio finalitate. Cum sunt toate țările cu fotbal civilizat, au pus la punct toate treburile astea și nu au niciun fel de discuții inutile. 

A stabilit VAR, vede toată lumea. La Campionatul Mondial din Qatar se știe, pe ecran când se va da faza, vor fi comunicate și discuțiile celor din VAR cu arbirul. E treabă de transparență totală, noi stăm și ne ascundem după păpușoi că o fi, nu o fi. De ce să vrem noi să fim peste politicieni, ei vin, mint multe, fac și dreg, nu fac nimic. 

Aici, la Ligă, tot la fel a fost programul, toți au spus că vor implementa acest...dar cred că nici cluburile nu vor, nu toate. Adică nu mai beneficiază de sprijinul ăsta real al arbitrilor", a spus Porumboiu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro X.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies