Southgate, luat peste picior de olandezi: "Și Biden reacționează mai repede!"

Gareth Southgate campionatul european EURO 2024 EURO 2024 Gareth Southgate / Sursă: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2024, 12:18
Data actualizarii: Luni 01 Iulie 2024, 12:27

Anglia a scăpat la mustață de o eliminare umilitoare de la Euro 2024, după ce a fost condusă de Slovacia cu 1-0 până în minutul 90+5.

Selecționata pregătită de Gareth Southgate a obținut calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European în urma victorii pe care a obținut-o în prelungiri 2-1 (0-1, 1-1).

După meci, antrenorul englezilor a fost criticat pentru lipsa de reacție din timpul meciului. Southgate făcând prima mutarea tactică abia în minutul 84 (schimbarea lui Kieran Trippier în minutul 66 fiind forțată de  accidentarea jucătorului).

Gareth Southgate, ținta ironiilor

Southgate a fost taxat și de olandezi pentru modul în care a gestionat meciul cu Slovacia: "Chiar și Joe Biden are o viteză de acțiune mai mare decât Southgate", a spus Tom Knipping într-o intervenție pentru ZSM, făcând trimitere la mersul greoi al președintelui SUA.

Anglia, care va juca în sferturi contra Elveţiei, rămâne fără înfrângere în faţa Slovaciei, cu şase victorii şi un egal. La EURO 2016, în grupă, meciul direct s-a încheiat nedecis, 0-0.

Ultimele zece meciuri ale Angliei în fazele eliminatorii ale EURO au avut nevoie de prelungiri, iar cinci de lovituri de departajare.

În meciul cu Elveția, englezii nu vor putea conta pe fundaşul Guehi, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!