weston mckennie Echipa Nationala Juventus Torino protocol Covid-19 SUA Fotbal extern

McKennie a făcut-o din nou! Mijlocașul a fost exclus din lotul SUA și Juventus vrea să îl vândă 

Fotbalistul american a încălcat protocolul anti-coronavirus la lotul național, după ce o făcuse și la Juventus. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Septembrie 2021, 12:38
Data actualizarii: Marti 07 Septembrie 2021, 12:51

Weston McKennie a fost exclus de selecționerul Gregg Berhalter din lotul SUA pentru meciul cu Canada, 1-1, după ce a încălcat protocolul de măsuri anti-Covid 19. Mijlocașul lui Juventus, care este considerat printre vedetele americanilor, jucase în meciul cu El Salvador, 0-0, dar a fost pus pe liber pentru importanta partidă cu Canada, 1-1. 

A crescut într-o familie de militari, dar are probleme cu indisciplina

"Weston se va întoarce în Italia și va fi indisponibil pentru meciul cu Honduras din cauza încălcării politicii echipei. Există mari așteptări pentru cei care fac parte din echipa națională masculină a SUA și, pentru a avea succes, este important ca toată lumea din grup să fie responsabilă", transmisese Berhalter despre situația acestuia. Deși nu s-a aflat ce a făcut fotbalistul, cel mai probabil, el a părăsit cantonamentul pentru a participa la o petrecere sau a invitat în hotelul naționalei persoane care nu aveau dreptul să fie acolo. 

Născut la Little Elm (Texas) și crescut în Germania și SUA într-o familie de militari, Weston McKennie (23 ani) a evoluat la FC Phonix Otterbach, FC Dallas Academy, Schalke 04 (2017-2020) și Juventus (2020-2021). El are 25 de selecții și 7 goluri pentru naționala SUA. În palmaresul său se găsesc Coppa Italia (2020-2021), Supercoppa Italiana (2020), CONCACAF Nations League (2019-2020) și titlul de cel mai bun jucător american (2020). 

Americanul încalcase regulile anti-Covid 19 și la Juventus

McKennie nu este la primul episod de acest gen. Jucătorul de 23 de ani nu a putut fi folosit în derby-ul local cu Torino FC, din aprilie 2021, după ce a organizat o petrecere, deși în orașul piemontez erau în vigoare măsuri stricte de carantină și clubul le ceruse fotbaliștilor să se poarte responsabil. Acesta i-ar fi invitat și pe colegii Paolo Dybala și Arthur la petrecere. "Bianconerii" au făcut egal în acel meci, 2-2, și au pierdut șansa de urca pe podiumul Serie A, atmosfera stricându-se din cauza indisciplinei celor trei. 

Juventus, care câștigase nouă titluri naționale consecutive, a pierdut în final campionatul în fața rivalei Inter Milano și a prins ultimul loc de Champions League în mod dramatic, în ultima etapa, doar după ce Napoli s-a încurcat cu Verona, 1-1. Oficialii clubului nu mai par dispuși să îl ierte pe McKennie și îl vor pune pe lista de transferuri, în ianuarie 2022. Tottenham și Aston Villa sunt dispuse să ofere 30 de milioane de euro în schimbul său, cu 5 milioane mai mult decât au plătit italienii lui Schalke.   

A fost criticat dur de Landon Donovan

Fostul căpitan al SUA, Landon Donovan, a criticat în termeni duri egoismul lui McKennie. "Este aproape de neiertat și are mult de lucru cu colegii săi de echipă pentru a se asigura că nu mai face așa ceva din nou, deoarece a pierdut încrederea lor. Cunosc ceea ce s-a întâmplat, dar nu voi anunța asta public. Voi spune doar că sunt incredibil de dezamăgit de Weston, incredibil de dezamăgit. Uite, pot să înțeleg că la Juventus, în timpul unui sezon lung, a stat acasă luni și luni și luni și a vrut să socializeze. Este cel mai inteligent lucru de făcut? Nu, dar înțeleg.

Dar la națională este o săptămână mare din viața ta, cu trei jocuri importante, nu numai pentru tine, ci și pentru colegii tăi de echipă și pentru țara ta, iar nivelul ăsta de egoism nu îl pot înțelege. El este suficient de matur pentru a ști că nu te pui în această situație. Am fi câștigat jocul dacă este pe teren? Nu știu, dar șansele ar fi crescut foarte mult. Nu înseamnă că este o ființă umană oribilă și poate învăța din asta, dar acest lucru nu se mai poate întâmpla niciodată", a declarat Donovan. 

Modifică setările cookies