Fostul antrenor al lotului olimpic de gimnastica al SUA s-a sinucis dupa ce a fost acuzat de abuzuri sexuale! Ce le facea fetelor

SUA acuzatii John Geddert Sporturi BREAKING NEWS | Fostul antrenor al loului olipic de gimnastica din SUA s-a sinucis dupa ce a fost acuzat de abuzuri sexuale! Detaliile momentului
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Februarie 2021, 11:24
Data actualizarii: Sambata 27 Februarie 2021, 01:24

John Geddert, fost antrenor al echipei olimpice de gimnastică din SUA, s-a sinucis la doar cateva ore dupa ce a fost acuzat de abuz sexual si trafic de persoane, potrivit BBC. 

Fost antrenorul principal al echipei americane din 2012 a fost colaborator cu Larry Nassar, persoana care a fost codamnata in 2018 la 300 de ani de inchisoare pentru abuzul a peste 250 de fetite. 

Fostul antrenor in varsta de 63 de ani a detinut o unitate de antrenamente din Michigan, unde Nassar era medicul salii de sport. Mai multe gimnaste l-au acuzat de comportament abuziv atunci cand au depus plangere in timpul procesului lui Larry Nassar. El trebuia sa se predea joi, dupa-amiaza, dar nu si-a facut aparitia, potrivit autoritatilor din SUA. 

Procuratura americana anuntase 24 de acuzatii separate impotriva lui Geddert, acuzatii care "se concentreaza in jurul multiplelor acte de abuz verbal, fizic si sexual comise de inculpat impotriva mai multor tinere".

Doua dintre acuzatii erau pentru agresiunea sexuale a unei fetite intre 13 si 16 ani. El s-a confruntat si cu 14 acuzatii de trafic de fiinte umane, deoarece ar fi expus sportivii la munca prestata cu forta in conditii grele care i-au ranit pe sportivi. Fostul antrenor "a neglijat acele rani care i-au fost raportate de catre victime si a folosit constrangerea, intimidarea, amenintarile si forta fizica pentru a le determina sa se conformeze standardelor pe care le astepta", potrivit declaratiei procurorului general.

John Geddert a fost acuzat ca i-a mintit pe anchetatori in anul 2016 in vremea anchetei impotriva lui Nassar.  

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!