Romelu Lukaku, cea mai abruptă scădere a valorii de piață. Starul lui Inter, urmat de alte patru vedete mondiale

Romelu Lukaku Marcus Rashford Sadio Mane Stefan de Vrij Timo Werner Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 10 Noiembrie 2022, 19:34
Data actualizarii: Joi 10 Noiembrie 2022, 19:34

În Superligă, Florinel Coman este jucătorul cu cea mai mare scădere a cotei de transfer.

Potrivit site-ului de specialitate transfermarkt.com, Romelu Lukaku este fotbalistul cu cea mai mare scădere a cotei de piață în decursul anului 2022. 

Lukaku, scădere de 30 de milioane de euro în decursul unui an!

Belgianul, care a fost transferat de Chelsea de la Inter Milano, în august 2012, pentru suma de 113 milioane de euro și avea o valoare estimată la 100 de milioane de euro, nu a avut evoluții extraordinare la clubul londonez și acum mai valorează doar 70 de milioane de euro. În acest moment, el este împrumutat la Inter Milano, pentru suma de 7.8 milioane de euro, iar italienii au drept de preempțiune pentru o mutare în vara viitoare.

Prezența belgianului cu origini congoleze la CM 2022 este pusă sub semnul întrebării din cauza unei accidentări. O eventuală evoluție pozitivă îi putea aprecia cota de piață, deși nu cu mult, pentru că va împlini 30 de ani, în mai 2023. 

Belgianul, urmat în clasament de Rashford, Werner, De Vrij și Mane

Următorul fotbalist din acest top este Marcus Rashford (25 de ani), care a avut evoluții oscilante la Manchester United și la naționala Angliei, iar cota sa de piață a scăzut de la 85 de milioane de euro la 60 de milioane de euro. În top 5 mai sunt Timo Werner (26 de ani / RB Leipzig, Germania / 50 de milioane de euro > 25 de milioane de euro), Stefan de Vrij (30 de ani / Inter Milano, Olanda / 40 milioane de euro > 20 milioane de euro) și Sadio Mane (30 de ani / Bayern Munchen, Senegal / 80 de milioane de euro > 60 de milioane de euro). 

Werner a dezamăgit la Chelsea, dar a avut evoluții mai bune în Bundesliga și se află în lotul lărgit al lui Hansi Flick pentru CM 2022, dar s-a accidentat recent și a anunțat că nu va juca în Qatar. Scăderea valorii de piață a lui De Vrij a venit și pe fondul refuzului "nerazzurilor" de a accepta cedarea lui la Manchester United și Newcastle United, echipe care l-au dorit insistent în iarna trecută. În sfârșit, Mane a costat-o doar 32 de milioane de euro pe Bayern, pentru că se afla în ultimul an de contract cu Liverpool și risca să plece liber, în această vară, după ce refuzase prelungirea înțelegerii. Senegalezul ar putea și el să lipsească de la CM 2022. 

Florinel Coman, cea mai mare scădere de valoare din Superligă

În Superligă, cea mai mare scădere a valorii de piață din ultimul an a înregistrat-o Florinel Coman (24 de ani / FCSB, România / 4 milioane de euro > 3 milioane de euro). Jucătorul de la FCSB a avut evoluții departe de forma sa cea mai bună și a acuzat mai multe accicentări, așa că nu a mai fost convocat nici la naționala României. Per total, Coman a scăzut de la 6 milioane de euro, cât era estimat că valorează în martie 2020, după evoluțiile excelente de la Europeanul de tineret din 2019, până la jumătate din această sumă, în prezent. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!