Evra face o dezvăluire șocantă: "Sunt cel puțin doi jucători gay la fiecare club!"

Patrice Evra gay homosexuali LGBTQ Premier League Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 15:20
Data actualizarii: Miercuri 12 Ianuarie 2022, 15:25

Legenda lui Manchester United spune că orice fotbalist, care recunoaște că este homosexual, își pune capăt carierei la nivel înalt. 

"Când jucam în Anglia, clubul a adus pe cineva să vorbească echipei despre homosexualitate. Unii dintre colegii mei au spus 'Asta este împotriva convingerilor și religiei mele. Dacă avem vreun jucător homosexual în vestiar, clubul trebuie să îl dea afară' și alte asemenea comentarii. În timpul discuției le-am zis că tacă, pentru că spun tâmpenii și se fac de râs. 

Am jucat cu mulți fotbaliști care erau gay. Față în față, ei se destăinuiau că le este frică să recunoască public. Sunt cel puțin doi jucători gay la fiecare club. Dar, în lumea fotbalului, dacă recunoști deschis și public lucrul ăsta, cariera ta e încheiată", a dezvăluit Patrice Evra, într-un interviu pentru publicația franceză Le Parisien. 

Declarația fostului jucător de la Manchester United, Nice, AS Monaco, Juventus, Marseille și West ham United vine după ce oficialii Premier League și FA au inițiat mai multe campanii în sprijinul comunității LGBTQ, în ultimul sezon, precum banderola sau șireturile în culorile curcubeului, dar și după scandalul din Australia, unde singurul fotbalist care a recunoscut deschis că este gay, Josh Cavallo de la Adelaide United, a acuzat că este supus unui abuz homofob continuu de către galeriile adverse, care a culminat cu injuriile aduse de fanii lui Melbourne Victory.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!