Fotbal extern

Dortmund alege înlocuitorul lui Haaland dintre colegul lui Niță și fostul elev al lui Gâlcă!

Borussia Dortmund știe deja posibilii înlocuitori pentru Haaland, care va pleca la Manchester City, în această vară. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2022, 13:22
Data actualizarii: Marti 26 Aprilie 2022, 13:39

Echipa lui Pepe Guardiola vrea să plătescă clauza de reziliere de 75 de milioane de euro pentru atacantul norvegian Erling Haaland (21 ani), căruia i s-a promis un salariu de 600.000 de euro pe săptămână, dar să achite și un comision de 70 de milioane de euro către impresarul acestuia, Mino Raiola. Presa germană scrie că Borussia Dortmund i-a găsit deja înlocuitor, cele două variante fiind Hugo Ekitike și Adam Hlozek

Ekitike (19 ani / 190cm) evoluează la Stade Reims, este cotat la 20 de milioane de euro și mai are contract cu francezii până în iunie 2024. El este internațional francez U20 și a fost dorit insistent de Newcastle United, în ianuarie 2022, transferul căzând, după ce Reims a refuzat să îi dea dezlegarea. În sezonul 2020-2021, el a fost antrenat de Costel Gâlcă, la Vejle BK, unde fusese împrumutat. Născut din părinți camerunezi în orașul din departamentul Marne, el are 23 de prezențe și 10 goluri în toate competițiile, în acest sezon, pentru echipa de pe locul 13 din Ligue 1. Poate fi folosit ca vârf central sau extremă stânga.

Hlozek (19 ani / 188cm) este legitimat la Sparta Praga, unde este coleg cu internaționalul român Florin Niță. El poate evolua ca vârf central, al doilea atacant și extremă stânga, este cotat la 19 milioane de euro și are un contract valabil până în iunie 2024. Are deja 12 selecții și un gol pentru naționala de seniori a Cehiei și a fost în lotul pentru Euro 2020. De transferul său mai sunt interesate Liverpool, West Ham, Chelsea, Bayern Munchen și RB Leipzig, dar ar putea prefera să semneze cu Dortmund, care poate fi o rampă de lansare și o echipă de rodaj, înainte de a ajunge la marile cluburile europene. În acest sezon, a bifat 43 de prezențe și 11 goluri pentru praghezi, care ocupă locul al treilea în Fortuna Liga. 

Modifică setările cookies