Atac dur al celui care și-a dat demisia de la Barca după plecarea lui Messi: „Nu au vrut ca el să continue!” 

Barcelona demisie Barcelona Joan Laporta Leo Messi Fotbal extern Atac dur al celui care și-a dat demisia de la Barca după plecarea lui Messi: „Nu au vrut ca el să continue!”
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 09 August 2021, 23:59
Data actualizarii: Luni 09 August 2021, 23:59

Plecarea lui Leo Messi de la Barcelona a șocat lumea fotbalului!

Despărțirea argentinianului de club vine după peste 20 de ani în care s-a dedicat complet catalanilor. Motivele invocate de conducere au fost cele economice, Laporta explicând la conferință că nu îi poate prelungi contractul lui Messi din cauză că se depășește plafonul salarial din La Liga. 

Președintele a fost acuzat de șeful Ligii spaniole, care a afirmat cu tărie că Laporta a ales SuperLiga în locul celui mai mare jucător din istoria clubului. Deși nu a oferit detalii, Messi a spus cu lacrimi în ochi, la conferință, că el a făcut tot ce a putut pentru a rămâne la club. 

  • Atac dur al celui care și-a dat demisia de la Barca după plecarea lui Messi: „Nu au vrut ca el să continue!”

Întrebat dacă s-a gândit să își reducă salariul la minim, Messi a lăsat să se înțeleagă că după ce a propus să i se scadă salariul cu 50%, din partea clubului nu a existat o altă propunere astfel încât să poată fi înscris. 

După conferința lui Leo Messi a apărut și prima demisie de la club. Jaume Llopis, fost membru al comisiei Espai Barca, proiectul care se ocupă de renovarea arenelor Barcelonei și de terenurile clubului, a renunțat la postul său și a avut o scrisoare dură pentru președintele Laporta. 

„Fanii plângeau plecarea lui Leo, el ieșea la masă cu președintele Realului!” 
 

Plecat de la club, Llopis a oferit un intervu pentru Cadena SER, în care a comentat plecarea lui Messi, acuzându-l pe președintele clubului. 

„Nu voiam să fac atâta vâlvă, mi-am dat demisia pentru a avea libertatea de a spune ce cred toți suporterii și să cer transparența care nu a existat. A spus-o chiar Leo: 'Nu s-a făcut tot ce se putea'. Sunt socio de 66 de ani.

S-a făcut greșit partea de ce și cum. S-a observat răceala jucătorului de președinte. Nu s-a spus adevărul, vrem să știm ce se întâmplă cu Florentino Perez din partea lui Laporta. Subiectul SuperLigii este un proiect mare, însă incert. Nu știu ce se pretinde cu relația aceasta cordială cu președintele lui Madrid. 

Nu poate fi înțeles cum în timp ce fanii plâng plecarea lui Leo, Laporta iese la masă cu președintele Madridului. Trebuie să aibă grijă de imagine. 

Pe termen scurt e foarte greu să obținem venituri și am pierdut patrimoniul principal în schimbul scăderii salariului lui Messi, însă înainte erau implicați mai mulți oameni. Nu există oameni în club care să gestioneze criza, în ciuda faptului că Reverer este un director executiv mare, însă nu are experiență în astfel de cazuri de criză și nu cunoaște ce înseamnă Barca, trebuie să luăm în calcul și sentimentele. 

Să îl dai afară pe Messi este o simplă reducere și nu s-a făcut nimic înainte cu cazuri precum Umtiti, Coutinho sau jucătorii cu experiență. Să îl lase pe Matheus Fernandes să plece, însă dacă ajungea să lase să plece una dintre legendele clubului era un mesaj pentru toată lumea, deoarece în prezent, dacă nu există reduceri salariale nu cred că Memphis poate juca duminică, încă nu este înscris”, a spus Llopis citat de AS

Reacția lui Laporta la dezvăluirile făcute
 

Acesta a continuat să explice motivul care a provocat plecarea lui Messi și a dezvăluit care a fost reacția din partea familiei lui Laporta la demisia sa: „Este o decizie a unor conducători care nu o cunosc pe Barca, care nu este o multinațională de uz. Nu a fost voință pentru a negocia continuitatea. 

Laporta nu mi-a răspuns la scrisoare, însă a făcut-o fratele său într-un mod urât, insultându-mă într-un mesaj vocal pe care l-am șters”. 

Totodată, Llopis a prezentat și un „diagnostic” al infrastructurii Barcelonei: „Starea lui Camp Nou era atât de critică, încât dacă în sezonul trecut s-ar fi permis intrarea publicului, nu puteam permite intrarea lor în totalitate din cauza pericolului de accidente. Sunt analize tehnice, însă acum se repară și se poate merge cu toată încrederea”. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!