Dorin Goian cupe europene Echipa Nationala de Fotbal performanta rezultate Conference League

EXCLUSIV Dorin Goian atrage atenția, după rezultatele cluburilor în cupele europene: "Nu mai cereți rezultate nici de la echipa națională!" 

Fostul stoper crede că rezultatele naționalei și ale echipelor de club sunt interconectate. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Iulie 2022, 07:55
Data actualizarii: Duminica 24 Iulie 2022, 08:31

Dorin Goian (41 ani), fostul fundaș central al FCSB (2005-2009), care s-a calificat de trei ori în grupele Champions League și a jucat o semifinală de Cupa UEFA cu echipa lui Gigi Becali, dar are și 60 de selecții și 5 goluri pentru echipa națională, spune că "tricolorii" nu pot avea performanțe notabile, atâta timp cât echipele de club se scaldă în mediocritate în cupele europene

"Vorbim de surprize în cupele europene, dar avem surprize în fiecare am"

"Vorbim de surprize în cupele europene, dar am ajuns să avem surprize în fiecare am. Aici suntem momentan și este trist. Dar aceasta este realitatea și trebuie să o acceptăm. Prima măsură ca să progresezi este să îți accepți situația, să știi la ce nivel te afli. Să știm ce probleme avem și unde le avem. Mai departe, să știi ce poți să faci pentru a evolua.  

Nu cred că fanii și presa sunt prea critici cu echipele românești. Trebuie relatat conform cu realitatea. Când toți spun că nivelul fotbalului românesc este unul slab și că rezultatele cluburilor și echipelor naționale decurg din acest fotbal slab din România, asta e realitatea. Asta e realitatea, când e de lăudat, lăudăm. Când e de criticat, criticăm. 

"Ne chinuim în al doilea tur preliminar din Conference League"

E greu ca echipa națională să aibă rezultate, când noi ne chinuim în al doilea tur preliminar din Conference League. Nu mai cereți rezultate nici de la echipa națională! Pentru că nu avem cum să avem rezultate la echipa națională, în aceste condiții. Rezultatele naționalei și ale echipelor de club se aliniază. Am pierdut în amical cu Georgia, acum vicecampioana pierde cu locul cinci din campionatul georgian. Nimic nu e întâmplător. Acolo suntem, acesta e nivelul", a declarat Goian pentru Sport.ro. 

Foto - @NationalaRomanieiOfficial
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!