Fotbal extern

EXCLUSIV Dorin Goian, fost adversar al lui Benzema: "Merită Balonul de Aur. Îi priește că a plecat Cristiano Ronaldo"

Fostul stoper al naționalei l-a înfruntat pe atacantul francez, atât cu FCSB, în grupele Champions League, cât și cu naționala României. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 17:09
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 17:19

Dorin Goian (41 ani) a jucat împotriva lui Karim Benzema, în sezoanele 2006-2007 (0-3, 1-1) și 2008-2009 (3-5, 0-2) din Champions League, când FCSB a întâlnit pe Olympique Lyon în grupele competiției, dar și în confruntările "tricolorilor" cu Franța, cele două naționale întâlnindu-se de cinci ori între 2008 și 2011, inclusiv la Euro 2008. Fostul fundaș central crede că Benzema trece prin cea mai bună formă a carierei și ar merita Balonul de Aur.  

"Eu l-am prins pe Benzema și la Lyon, când am jucat în grupele Champions League cu echipa de club, și la naționala Franței. Cred că abia acum a ajuns la maturitate sportivă și la maximul de formă al carierei sale. Și atunci era un jucător foarte bun, dar acum mi se pare că este excepțional. Este golgheterul Realului, este jucătorul care, în momentele dificile, face diferența și trage echipa după el.  

Îmi pare rău că nu a câștigat titlul de cel mai bun jucător din lume. Ar fi meritat să ia Balonul de Aur, din punctul meu de vedere, măcar sezonul trecut. Sper să mențină această formă bună și să îl ia sezonul următor. Ar fi grozav să-și încununeze cariera cu un Balon de Aur. Poate să dea un gol din jumătate de ocazie sau să marcheze dacă l-ai scăpat din vedere o jumătate de secundă. E un jucător cu un simț al porții ieșit din comun. Dar și un jucător combinativ, care iese de multe ori din cadrul porții, se duce în zonele laterale, aduce superioritate pe flacuri, apoi vine imediat în zona de finalizare și marchează. Nu e un vârf tipic, un număr 9 care stă doar în gura porții și speculează ocaziile apărute. Muncește mult, se pliază pe fiecare fază în parte. 

Se pare că îi priește că a plecat Cristiano Ronaldo, are mai mult loc să se desfășoare. Îi convine postura asta, în care nu mai e Cristiano, încrederea lui este mai mare. Se înțelegeau foarte bine, dar Cristiano era numărul 1 și totul se învârtea în jurul lui. Bătea penalty-uri, bătea lovituri libere, era la căpătul majorității acțiunilor... Chiar și atunci, oamenii care cunosc bine fotbalul, știau că Benzema era o piesă importantă în jocul Realului", a declarat Goian pentru Sport.ro.

Modifică setările cookies